Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 12:26:36 μμ
etpa
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 21:05

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο κτήριο του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 4 Ιουλίου τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, που ιδρύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1994 από την πρώτη αιρετή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με πρωτεργάτη το Γ.Φλωρίδη και τον Κ.Μιχαηλίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.
Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. κ. Εμμανουήλ και ακολούθησαν οι ομιλίες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα, του προέδρου του Κέντρου κ. Π. Θωμαϊδη και της εκπροσώπου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Μ. Ξανθοπούλου.


 Μετά την παραδοσιακή κοπή της κορδέλας, προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από τα 22 χρόνια λειτουργίας του φορέα με σημεία αναφοράς την ίδρυση, την επίσκεψη του π. Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου, τη βράβευση από το Υπουργείο Υγείας καθώς και τις δραστηριότητες που κατά καιρούς έχει αναπτύξει το Κέντρο  Κοινωνικής Στήριξης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Η υλοποίηση καθυστέρησε γιατί το θεσμικό πλαίσιο ακόμα και στην εποχή μας είναι αποτρεπτικό για τις ιδιωτικές δωρεές. Ευτυχώς όμως η λύση δόθηκε μέσω του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Υποστηρικτών ΑμεΑ του Κέντρου

Η σχέση με το Ίδρυμα ξεκινάει επί προεδρίας Α. Ναλμπάντη χάρη στη μεσολάβηση του Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Νικοδήμου κ.κ. Χρυσόστομου και τη στήριξη του αειμνήστου στελέχους του ιδρύματος κ.Γ. Παπαδημητρίου.Η σχέση δυναμώθηκε επί προεδρίας Κ. Πάκα με την παραλαβή του λεωφορείου για να κορυφωθεί το 2012 με την αποδοχή του αιτήματος για την ανακαίνιση που υπέβαλε η τότε πρόεδρος κ. Ε. Καράμπαγλη.
Ακολούθησε ξενάγηση στο κτίριο – αναβαθμισμένο ενεργειακά καθώς στηρίζει τη λειτουργία του σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – το οποίο είναι πλήρως προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρία και παρέχει όλα τα εχέγγυα για αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της εποχής. Παράλληλα η διεπιστημονική ομάδα του φορέα επεξεργάζεται το πλέγμα των υπηρεσιών που θα παρέχονται πλέον στους ωφελούμενους και το οποίο θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Επόμενος στόχος είναι η αντικατάσταση του εξοπλισμού στην οποία ήδη έχουν συμβάλλει ο ΔΕΔΔΗΕ αλλά και τοπικές επιχειρήσεις όπως η ALUMIL και η Επιμορφωτική.
Οι εργασίες ανακαίνισης διήρκησαν περίπου 6 μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων μέρος της δομής φιλοξενήθηκε από το Δήμο Κιλκίς στους χώρους του ΚΔΑΠ ενώ ο κ. Ν. Τατίδης παραχώρησε δωρεάν τον αποθηκευτικό του χώρο με τον κ. Μ. Θαμνίδη να αναλαμβάνει το κόστος της μεταφοράς.
Το αποτέλεσμα των εργασιών, οι οποίες υλοποιήθηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κρίνεται εξόχως ικανοποιητικό και ποιοτικό χάρη στη φροντίδα του πολιτικού μηχανικού κ. Στ. Καρέλη ο οποίος προ τριετίας είχε αναλάβει αφιλοκερδώς και την εκπόνηση της μελέτης ανακαίνισης. Στο ίδιο πλαίσιο οφείλει να επισημανθεί η συνεισφορά του συντοπίτη μας τοπογράφου Γ. Μωϋσίδη για την δωρεάν εκπόνηση του σχετικού τοπογραφικού καθώς και του μηχανολόγου μηχανικού Σ. Φωτιάδη και επιβλέποντα Κ. Τσακαλώζου.
Την εκδήλωση – την οποία τίμησαν με την παρουσία τους το σύνολο σχεδόν της διοικητικής πυραμίδας του Νομού Κιλκίς, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων, γονείς και ωφελούμενοι - στήριξαν αφιλοκερδώς οι επιχειρήσεις «Κτήμα των Ευχών», ζαχαροπλαστείο Σαββίδης, Boom Car, τα φυτά Τσαμπάζης και η διαδικτυακή τηλεόραση Kilkis web tv.