Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, 5:17:51 πμ
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 19:25

Εγκρίθηκε η παραχώρηση της πλατείας στα Άνω Σόα Πολυκάστρου στον Δήμο Παιονίας και προχωρά η ανάπλασή της

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε την απόφαση έγκρισης της Διοικητικής Επιτροπής του ΤΕΘΑ, για την παραχώρηση 3.665 τετραγωνικών μέτρων της πλατείας στα Άνω Σόα Πολυκάστρου.

 

«Με την απόφαση αυτή, δίνεται πλέον η δυνατότητα για σημαντικές παρεμβάσεις ανάπλασης της πλατείας και κατ’ επέκταση αναβάθμισης της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Ολοκληρώνεται πλέον μια προσπάθεια ετών, στη θετική έκβαση της οποίας, υπήρξε κομβική η συνεργασία μου με τον Δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη», τονίζει σε ανάρτησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενώ αρχικά ο Στρατός ζητούσε περισσότερα από 300.000 ευρώ για την παραχώρηση της πλατείας στο Δήμο Παιονίας, τελικά η μεταβίβαση έγινε με μόλις 21.000 ευρώ, μετά την πολιτική και νομική παρέμβαση του κ. Γεωργαντά. Ο Υπουργός επισήμανε πως ο χώρος ήταν και θα παραμείνει πλατεία και η έκταση δεν παραχωρείται στο δήμο για την ανοικοδόμησή της, για να εκτιμηθεί η αξία της στις 300.000 ευρώ, αλλά για την ανάπλασή της ως πλατεία. Εξ άλλου, στο παρελθόν η έκταση παραχωρήθηκε στο δήμο για χρήση, προκειμένου να διαμορφωθεί η υπάρχουσα πλατεία.