Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 3:32:53 μμ
etpa
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 19:33

Εκ περιτροπής οι αναθέσεις σε όλους τους επαγγελματίες

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 14/11/2014  επιτροπή του επαγγελματικού κλάδου μηχανικών, εργοληπτών δημοσίων έργων, συναντήθηκαν με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να θέσουν το θέμα της ανάθεσης των δημοσίων έργων.

Είχε προηγηθεί συνάντηση των μηχανικών με την διοικούσα αρχή του δήμου.
Ανέφεραν ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν μέχρι τώρα οι αναθέσεις δημοσίων έργων δεν τους βρίσκουν σύμφωνους, καθώς αυτές δίνονταν επανειλημμένα σε συγκεκριμένα άτομα, αφήνοντας απέξω την πλειοψηφία των υπολοίπων μηχανικών εργοληπτών δημοσίων έργων.
Έτσι λοιπόν ζητούν την συνεργασία του δήμου πάνω σε δικαιότερη και δημοκρατική βάση, ώστε ωφελούμενοι να είναι όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου εκ περιτροπής.
Το θέμα των αναθέσεων έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το αλλά…ΖΩ, καθώς το έχει θέσει και στο δημοτικό συμβούλιο, καταδικάζοντας αυτού του είδους τις συμφωνίες, οι οποίες γίνονται με αδιαφάνεια και κακή διαχείριση των δημοτικών τελών που επιβαρύνουν τους δημότες του Κιλκίς.
Προτείνουμε λοιπόν οι αναθέσεις των έργων να γίνονται με δημοπρασία, κάτω από διαφανείς διαδικασίες και με απόλυτο σεβασμό προς τον δημότη.
Ωστόσο, σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις που αφορούν σε συγκεκριμένα ποσά όπως αυτά καθορίζονται από τον νόμο, όπου οι απευθείας αναθέσεις είναι αναπόφευκτες, αυτές να δίνονται εκ περιτροπής σε όλους του επαγγελματίες του τόπου μας.
Καλούμε λοιπόν και τους λοιπούς επαγγελματικούς κλάδους,  να διεκδικήσουν από την διοικούσα αρχή να ισχύσει ότι και στους μηχανικούς εργολήπτες. Να ορίζονται δηλαδή εκ περιτροπής οι αναθέσεις σε όλους τους επαγγελματίες των διαφόρων κλάδων, ανάλογα με την περίπτωση και να μην περιορίζονται μεταξύ φίλων και γνωστών.

Πρωτοβουλία ευθύνης και
Συμμετοχής αλλά..Ζω