Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 9:00:59 μμ
etpa
Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 21:09

Εκδήλωση γνωριμίας με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Κιλκίς δέχθηκε χθες την επίσκεψη της προϊσταμένης της νεοσύστατης  Εφορείας Προϊστορικών – Κλασικών και Βυζαντινών  Αρχαιοτήτων Κιλκίς δρ. Ελένης Κοτζαμποπούλου και της τμηματάρχου των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της ίδιας υπηρεσίας δρ. Μάγδας Παρχαρίδου.


Ο κ. Δημήτρης Σισμανίδης ευχήθηκε στη νέα διοικητική αρχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς καλή δύναμη και επιτυχία στο επιστημονικό της έργο και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ίδρυση Εφορείας Προϊστορικών – Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο ν. Κιλκίς καθώς όπως τόνισε θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη και προβολή της αρχαιολογικής ιστορίας και της πολιτισμικής ταυτότητας του τόπου μας. ''Είναι αυτονόητο΄' είπε ότι ''ο Δήμος Κιλκίς θα  συνεργαστεί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και θα υποστηρίξει το έργο της''.
Η προϊσταμένη της Εφορείας Προϊστορικών – Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κιλκίς ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για το ενδιαφέρον της, και στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, πρότεινε τη διοργάνωση εκδήλωσης με τη συνεργασία του Δήμου Κιλκίς στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου. Σκοπός της εκδήλωσης, που συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου, είναι να φέρει κοντά την οικογένεια και το παιδί στους αρχαιολογικούς θησαυρούς του ν. Κιλκίς.
Στη συνάντηση συμμετείχε, για θέματα της αρμοδιότητάς του, και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης.