Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 2:09:35 μμ
etpa
Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 16:20

Εκλεισε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Κιλκίς λόγω αδιαφάνειας!

Συντάκτης:

Ο δήμος Κιλκίς έκλεισε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του γιατί δε λειτουργούσε με την απαραίτητη διαφάνεια!
Την ανακοίνωση-δήλωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Καραμπίδη της παράταξης Π. Τονικίδη.
Ο κ. Σισμανίδης ανέφερε πως σε έλεγχο που έκανε διαπίστωσε πως τα ίδια άτομα που προμηθεύονταν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, ενισχύονταν και από τον Ερυθρό Σταυρό και από τις κοινωνικές δομές της Μητρόπολης!


Η διαπίστωση αυτή αναδεικνύει και την έλλειψη συνεργασίας και συντονισμού ανάμεσα στις κοινωνικές δομές των διαφόρων φορέων που δραστηριοποιούνται στην πόλη, και που δεν είναι λίγες. Η έλλειψη αυτή φαίνεται πως καθιστά και προβληματική τη δράση τους, αφού σύμφωνα με το δήμαρχο κάποιοι περιοδεύουν από κοινωνική δομή σε κοινωνική δομή, εκμεταλλευόμενοι ακριβώς αυτήν την αδυναμία συντονισμού και αλληλοενημέρωσης των φορέων για τους εξυπηρετούμενους.
Ωστόσο, ο κ. Σισμανίδης έθεσε και μια δεύτερη διάσταση του κλεισίματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ο κ. Σισμανίδης ξεκαθάρισε πως η δομή αυτή θα λειτουργήσει –αν λειτουργήσει στο μέλλον- μόνο μέσω χορηγιών επιχειρήσεων και δημοτών. Μέχρι τώρα η λειτουργία της δομής στηρίζονταν στην επιχορήγηση του δήμου με την αγορά τροφίμων και κρεάτων, τα οποία δίδονταν στους άπορους δημότες.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως ο δήμος Κιλκίς προχωρά στην εκπόνηση μελέτης που θα διασφαλίζει τη διαφανή λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Την άποψη του δημάρχου υποστήριξε και ο αντιδήμαρχος Κρουσσών και πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής του δήμου, Θεόδωρος Βαφειάδης.