Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:22:59 μμ
Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 10:27

Επαναλειτουργούν οι ρομποτικοί κάδοι του Κιλκίς

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης ανακοινώνεται ότι από αύριο Πέμπτη 6 Ιουλίου θα  επαναλειτουργήσουν οι τρεις ρομποτικοί κάδοι της πόλης. Οι ρομποτικοί κάδοι  που είναι τοποθετημένοι στις οδούς Αγίου Γεωργίου, Περικλέους και στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Κ. Γαβριηλίδη, επισκευάστηκαν από ειδικό συνεργείο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι για την απόθεση αστικών απορριμμάτων.


Υπενθυμίζεται στους δημότες ότι οι ρομποτικοί κάδοι δέχονται μόνο οικιακά απορρίμματα  δεμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες. Δεν πρέπει να ρίχνονται χύμα σκουπίδια στους ρομποτικούς κάδους  και  για κανένα λόγο  αυτοί να επιβαρύνονται με άλλου είδους απορρίμματα (κλαριά, μπάζα, χώματα, μπουκάλια, νωπά ψάρια και κρέατα).
Οι ρομποτικοί κάδοι θεωρούνται γενικότερα μια έξυπνη τομή στη διαχείριση των απορριμμάτων που είναι  οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον καθώς αποθηκεύουν μέσω της αυτόματης συμπίεσης απορριμμάτων μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων από τους συμβατικούς κάδους, δεν εκλύουν δυσοσμίες και υγρά στον περιβάλλοντα χώρο και καταλαμβάνουν μικρή επιφάνεια εγκατάστασης.