Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 8:07:26 μμ
etpa
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 21:13

Επίσημη Υποδοχή του Δημάρχου Παιονίας στον Όσιο Νικόδημο κατά το Αγιορείτικο Τυπικό

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου η επίσημη υποδοχή του  Δημάρχου Παιονίας στο Ιερό Κοινόβιο Αγίου Νικόδημου Πενταλόφου Παιονίας κατά το μετόχιο της Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους .


Οι Μοναχοί υποδέχτηκαν τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και τους δημοτικούς συμβούλους του .
Ψάλλοντας το " Άξιον Εστί"  και τις καμπάνες να ηχούν τους οδήγησαν  στο Ναό. Η Δοξολογία τελέστηκε υπέρ υγείας σωματικής και ψυχικής για όλα τα μέλη του Δήμου Παιονίας.
Στη συνέχεια ο Άγιος Καθηγούμενος Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Χρυσόστομος έδωσε τις ευχές του στο Δήμαρχο και του επισήμανε πως η περίοδος που ανέλαβε είναι επιβαρυμένη από οικονομικής απόψεως  για τους πολίτες αλλά και πολύ δύσκολη.  Ζήτησε τη συνεργασία Δήμου και Εκκλησίας και τόνισε πως τώρα όλοι προσβλέπουν τον Δήμαρχο ως Πατέρα.
Ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης , αντιστόμισε και ευχαρίστησε συγκινημένος για την όμορφη υποδοχή που τους επεφύλαξαν . Με τη σειρά του, ευχήθηκε  για την  ομαλή συνεργασία ανάμεσα σε Δήμο και  Εκκλησία και δήλωσε έτοιμος να υπερασπιστεί το δίκιο του πολίτη, όσο δύσκολες κι αν είναι οι εποχές.
Τέλος ακολούθησε το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα, στο Μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής.