Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:16:52 πμ
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 21:38

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Ασένοφγκραντ στο Δήμαρχο Κιλκίς

Αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο με το Δήμο Κιλκίς Δήμο Ασένοφγκραντ Βουλγαρίας επισκέφθηκε χθες το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και είχαν μια χρήσιμη συζήτηση για τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας των δύο Ο.Τ.Α.


Η αντιπροσωπεία, η οποία προσκλήθηκε από το Δήμο Κιλκίς να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Εμποροπανήγυρης, αποτελείτο από τους Αντιδημάρχους Πολιτισμού Μαρία Βαλκάνοβα και  Τεχνικών Έργων Ντίμτσο Τεμέλκωφ.
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το αυτοδιοικητικό σύστημα Ελλάδας και Βουλγαρίας, τη διαχείριση της καθαριότητας, τη βιομηχανική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός των εδαφικών ορίων των  Δήμων Κιλκίς και Ασένοφγκραντ και συμφώνησαν να αναθερμάνουν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Οι φιλοξενούμενοι, συνοδεία των Αντιδημάρχων Αιμ. Νικολαϊδη και Α. Μανουσαρίδη, περιηγήθηκαν χθες στους χώρους της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς ενώ σήμερα επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, εργοστασιακά συγκροτήματα της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς και το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου.  
Ο Δήμος Ασένοφγκραντ με τον οποίο ο Δήμος Κιλκίς έχει αδελφοποιηθεί από το 1989, έχει ονομαστεί ως ''μικρή Ιερουσαλήμ'' καθώς διαθέτει τέσσερις μονές, τριάντα τρεις ιερούς ναούς και διακόσια παρεκκλήσια.