Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 10:57:20 πμ
etpa
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 21:41

Επίσκεψη της Αν. Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου στο Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Συνάντηση εργασίας είχε την Τετάρτη 13 Ιουλίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης με την Αν. Υπουργό Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου στο Δημαρχείο.
Η Υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο προσφυγικό στην περιοχή και δήλωσε πως θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου για εξομάλυνση της κατάστασης και για την ανακούφιση τόσο των προσφύγων/μεταναστών όσο και την επανόρθωση της κανονικότητας στις ζωές των πολιτών της περιοχής.


Ο Δήμαρχος επανέλαβε  την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για αναλογικότητα τόσο στην κατανομή του πληθυσμού των προσφύγων όσο και στην κατανομή των πόρων και των θέσεων εργασίας στους δήμους ανά την χώρα σύμφωνα με την επιβάρυνση που δέχονται.
Κατά την επίσκεψη της στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας της Νέας Καβάλας συνοδεία του Δημάρχου κ. Γκουντενούδη, η Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα της οργάνωσης του Κέντρου.
Ακόμη, ανέφερε ότι δέον είναι να ορισθεί συντονιστής για το Κέντρο Φιλοξενίας και πως όσοι προσληφθούν με την πρόσφατη προκήρυξη που προβλέπει 83 θέσεις εργασίας για τη δομή φιλοξενίας θα έχουν συγκεκριμένο έργο συναφές με την ειδικότητα τους το οποίο θα τους ανατεθεί από τη δημοτική αρχή.
Κύριο μέλημα είναι η συνεργασία του Δήμου με την υπηρεσία του ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας ώστε ο Δήμος Παιονίας να αξιοποιήσει στο έπακρο τις 165 θέσεις απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας οι οποίες προβλέπονται, στην κατεύθυνση της βελτίωσης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων του εργασιακού δυναμικού της περιοχής, καθώς ο Δήμος μας βρίσκεται στους 17 δήμους με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα.
Τέλος, η Υπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και για την ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία για την προώθηση της κατασκευής του έργου ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής του Πολυκάστρου, όπου ανήκει και το Κέντρο Φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, από τις πηγές Παίκου, δηλώνοντας ότι θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός στις ενέργειες της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση.