Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, 9:52:27 πμ
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 20:50

Επιστολή Γκουντενούδη για την καρμανιόλα της ΠΑΘΕ

Την άμεση λήψη μέτρων για το δρόμο – καρμανιόλα της ΠΑΘΕ ζητά ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, μετά το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα,

με επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών,  την Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, τον Περιφερειάρχη Κ.Μ. και την Εγνατία Α.Ε., με κοινοποίηση στο γραφείο Πρωθυπουργού και στους αρχηγούς κομμάτων αλλά και στους τοπικούς βουλευτές.
Στην επιστολή αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή για άλλη μια φορά το τραγικό συμβάν του θανατηφόρου δυστυχήματος που συνέβη τις πρωινές ώρες της 22ης Σεπτεμβρίου στο 523ο χιλιόμετρο στην Νέα Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του οικισμού Άσπρου, όπου 23χρονος στρατιώτης συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ. φορτηγό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, επανερχόμεθα στο θέμα της επικινδυνότητας του εν λόγω τμήματος της οδικής αρτηρίας της ΠΑΘΕ.
Το τμήμα της εθνικής οδού από τα Μάλγαρα μέχρι τον κόμβο Πολυκάστρου είναι το μοναδικό (εκτός των Τεμπών) στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις φθορές επί του οδοστρώματος λόγω της μη συντηρήσεως του αλλά και της συσκότισης που παρατηρείται σε αρκετά σημεία, το καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο με συνέπεια να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές.
Το τμήμα αυτό της ΠΑΘΕ είναι ουσιαστικά η πύλη εισόδου της χώρας για περίπου 8.000.000 ανθρώπους από και προς το εξωτερικό. Η κίνηση ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο είναι ιδιαιτέρως αυξημένη αλλά και βεβαρυμμένη λόγω φορτηγών βαρέως τύπου. Την δε χειμερινή περίοδο λόγω της πυκνής ομίχλης, η οδήγηση καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής.
Κύριε υπουργέ,
Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε επισημάνει πολλάκις, όπως αποδεικνύεται και με σχετικά έγγραφα, την ανάγκη να επισκευασθεί το εν λόγω τμήμα της εθνικής οδικής αρτηρίας καθώς η σχετική μελέτη είναι ήδη έτοιμη, απλά χρειάζεται επικαιροποίηση και απομένει η εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων  από εσάς.
Είναι άδικο να πληρώνουμε με ανθρώπινο αίμα την κωλυσιεργία ή την αβελτηρία της κρατικής μηχανής στην κύρια είσοδο της χώρας!
Σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις δέουσες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσετε την ασφαλή κίνηση στο οδικό τμήμα που σας αναφέραμε για να μην θρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα.

Ο Δήμαρχος Παιονίας
ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ