Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 6:28:22 μμ
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 21:09

Για μια θέση συνωθούνται Βιολιτζής, Πεντζερετζής κι έπεται συνέχεια

Συντάκτης:

Δεν είναι η δημοφιλέστερη εκλογική μάχη. Σαφώς και προηγείται η δημαρχιακή ή, όταν συμπίπτουν, και η βουλευτική.
Αλλά το ενδιαφέρον είναι αυταπόδεικτο και για τις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, μαζί με τις δημοτικές και τις Ευρωεκλογές - για να μην συνυπολογίσουμε και ενδεχόμενες βουλευτικές.


Το ενδιαφέρον έγκειται στις περιφερειακές εκλογές ότι δεν θα υπάρχει πλέον επικεφαλής του νομαρχιακού συνδυασμού, όπως υπήρξε στις περασμένες, όπου επικεφαλής του νικητή συνδυασμού Απόστολου Τζιτζικώστα είχε οριστεί ο αείμνηστος Περικλής Κολότσιος, που άσκησε για λίγους μήνες τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη μέχρι να τον καταβάλλει η ασθένεια και αντικατασταθεί από τον νυν αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.
Πλέον και οι τέσσερις υποψήφιοι κάθε συνδυασμού χρειάζονται σταυρό προτίμησης για να εκλεγούν, δεν υπάρχει επικεφαλής και ο αντιπεριφερειάρχης ορίζεται από τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη άνευ ετέρου. Όπως ορίζονται τώρα οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας και ενόψει του ζωηρού ενδιαφέροντος υποψηφίων για ένταξη στο νομαρχιακό συνδυασμό του κ. Τζιτζικώστα στο Κιλκίς, οι θέσεις προς κατάληψη είναι μόλις ...μια.
Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει" και επομένως δεν τίθεται αμφισβήτηση της συμμετοχής των κ. Ανδρέα Βεργίδη, Παύλου Θωμαΐδη και Μιχαηλίας Καραμισάκη στο συνδυασμό.
Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κ. Βεργίδης έχει αποφασίσει οριστικά ότι θα αφιερωθεί και πάλι στις περιφερειακές εκλογές.
Απομένει μια θέση ακάλυπτη. Αλλά ήδη οι ενδιαφερόμενοι είναι διπλάσιοι και ο χρόνος πολύς μέχρι την προσεχή άνοιξη. Οι κ. Κώστας Βιολιτζής και Πρόδρομος (Μάκης) Πεντζερετζής εκδήλωσαν ήδη τον ενδιαφέρον τους. Και περισσότεροι βολιδοσκοπούν ενώ να υπολογίζετε πάντα και τα ...υπόλοιπα των δημοτικών. Εκείνων δηλαδή που οι φιλοδοξίες τους δεν κατέστη δυνατόν να στεγαστούν σε δημοτικά ψηφοδέλτια.
Ποιος ισχυρίζεται λοιπόν ότι το ενδιαφέρον απουσιάζει από τις περιφερειακές εκλογές;