Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 12:40:54 μμ
etpa
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 19:28

Γιορτή Γραμμάτων στο Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου ανήμερα της γιορτής των Τριών  Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου η Γιορτή Γραμμάτων και Παιδείας του Δήμου Παιονίας.
Στη σεμνή τελετή βραβεύθηκαν για τις επιδόσεις τους οι απόφοιτοι αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων καθώς και οι επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι & Τ.Ε.Ι., ενώ παρόντες ήταν ο Πάτερ Βησσαρίων ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γουμένισσας, Πολυκάστρου, Αξιούπολης καθώς και ο Πάτερ Εμμανουήλ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωπος της 33ης ΜΚ Ταξιαρχίας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Τμήματος Γουμένισσας, Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί, πλήθος γονέων και μαθητών των σχολείων του Δήμου.
Η δημοτική αρχή εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο Παιονίας, κο Γκουντενούδη, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γουμένισσας, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, τον Πρόεδρος του ΝΠΔΔ, τον Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας, τον Πρόεδρο Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παιονίας, τον Πρόεδρο Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παιονίας, τον Πρόεδρο Δημοτική Κοινότητας Γουμένισσας, τον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου, την Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ευρωπού.
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού, κου Δούμου και ομιλήτρια η κα Κουταλίδου Φιδάνογλου Πολυξένη, Δ/ντρια του Γενικού Λυκείου Αξιούπολης.
Χαιρετισμούς απηύθηναν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γουμένισσας, Πολυκάστρου, Αξιούπολης και ο Δήμαρχος Παιονίας.
 Κατά τη διάρκεια της τελετής ο κος Γκουντενούδης βράβευσε τους πρώτους των Αριστευσάντων Αποφοίτων Γυμνασίων Δήμου Παιονίας και ο Πατέρας Βησσαρίων  Βράβευσε τους πρώτους των Αριστευσάντων Αποφοίτων Λυκείων Δήμου Παιονίας. Παράλληλα, απονεμήθηκε στους αριστούχους έπαινος και δόθηκε αναμνηστικό δώρο από το Δήμο ενώ η Ιερά Μητρόπολη με τη σειρά της δώρισε στους εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το βιβλίο " Η ζωή εκ τάφων" του Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου.
Τέλος, στους πρώτους των αριστευσάντων αποφοίτων Γυμνασίων και Λυκείων δόθηκε ιστορικό και λαογραφικό λεύκωμα του Καραμήτσιου Στέλιου, δωρεά του ιδίου.