Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 10:16:07 πμ
etpa
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 22:29

Γκουντενούδης σε Μουζάλα: Το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες

Συντάκτης:

Το Νόμπελ Ειρήνης ανήκει δικαιωματικά σε όλους τους Έλληνες, τονίζει με επιστολή του στον Υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης με αφορμή που αναφέρονται σε πρωτοβουλία πρότασης υποψηφιότητας για τους κατοίκους της Λέσβου.


Στην  επιστολή του προς τον κ. Μουζάλα, την οποία θα επιδόσει ιδιοχείρως στον υπουργό τις λίαν προσεχείς ημέρες, ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει:

Αξιότιμε κε Υπουργέ
Θέλω, αρχικά, να ευχηθώ σε εσάς και το επιτελείο του Υπουργείου μία παραγωγική και εποικοδομητική χρονιά, ελπίζοντας πως με την προσωπική σας συνεισφορά και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση αναφορικά με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας.
Αφορμή της επιστολής μου είναι η διαδικτυακή καμπάνια που πραγματοποιείται και βρίσκεται εδώ και κάποιο διάστημα στην επικαιρότητα σχετικά με την Απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες για την ομολογουμένως πρωτοφανή επίδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Δεν μπορεί, φυσικά, να αμφισβητήσει κανείς τις αμέτρητες πράξεις αυταπάρνησης, τη φιλοξενία και τη βοήθεια που πρόσφεραν οι συμπολίτες κάτοικοι των ακριτικών νησιών του Αιγαίου μας, οι οποίοι υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν πρόσφυγες από την Ασία και την Αφρική.
Ως δήμαρχος της ακριτικής Παιονίας, στην οποία βρίσκεται και η Ειδομένη, επίκεντρο του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος εδώ και ενάμιση χρόνο, σας διαβεβαιώνω πως τον ίδιο ζήλο, την ίδια ανθρωπιά και αλληλεγγύη επέδειξαν όχι μόνο οι κάτοικοι και εθελοντές της Παιονίας, αλλά ολόκληρη η ελληνική επικράτεια και όλοι οι Έλληνες. Απόγονοι προσφύγων και μη, έχοντας ακούσει τις ιστορίες ξεριζωμών και μαρτυρικών διωγμών, δεν δίστασαν ούτε στιγμή να προσφέρουν αλτρουιστικά χείρα βοηθείας με σεβασμό και ελληνικό φιλότιμο, διδάσκοντας ήθος και προσφέροντας φιλοξενία, τροφή και στέγαση σε άγνωστους ανθρώπους, σε εγκύους γυναίκες, σε παιδιά συμβάλλοντας, όπως εύστοχα αναφέρει το κείμενο της καμπάνιας «στην επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας».
Προτείνω, λοιπόν, κε Υπουργέ, η καμπάνια να λάβει Πανελλήνιο χαρακτήρα και η πρόταση απονομής του Νόμπελ Ειρήνης να αφορά τον ανώνυμο Έλληνα, όλους τους Έλληνες, που διδάσκουν καθημερινά πως η ανθρωπιά και η αγάπη δεν έχει χρώματα, δεν έχει θρησκείες ούτε καθορίζεται από οικονομικούς δείκτες και ετήσια εισοδήματα. Το Νόμπελ Ειρήνης ανήκει δικαιωματικά σε όλους τους Έλληνες.
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Παιονίας
Χρήστος Γκουντενούδης