Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 9:26:55 μμ
etpa
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 20:37

Γκουντενούδης: Τιμή για το δήμο Παιονίας η επίσκεψη του αντιπρόεδρου της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά

Συντάκτης:

Αναμφισβήτητα αποτέλεσε μεγάλη τιμή, η επίσκεψη του Έλληνα Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στον δήμο μας, διότι πρόσφερε την ευκαιρία στους διοικούντες να του παραθέσουν τα διάφορα ζητήματα της περιοχής καθώς και προτάσεις.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αφορούσε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ευρωπού, της Μεσιάς και της Τούμπας, όπου και είχε γίνει η σχετική προεργασία κατά την επίσκεψη του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου που είχε λάβει χώρα το 2018 και συνετέλεσε σε συνεργασία με την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς, κ. Γεωργία Στρατούλη, ώστε να γίνει γνωστό το αρχαιολογικό εύρημα της επιγραφής «Ευρωπαίων Πόλις».

 

Την τελευταία τριετία, η συνεισφορά της προϊσταμένης κ. Στρατούλη είναι αδιαμφισβήτητα κομβική, συνεχίζοντας το έργο της πρώην προϊσταμένης της εφορείας αρχαιοτήτων, κ. Θώμη Σαββοπούλου, με περισσότερο ζήλο και επ’ ωφελεία του τόπου. Το ζητούμενο είναι από αυτή την επίσκεψη ενός τόσο υψηλού αξιωματούχου της Ε.Ε., να μην μείνουμε μόνο στα λόγια, αλλά όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να γίνουν πραγματικότητα όσα εξαγγέλθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αναφέρομαι στην χρηματοδότηση των μελετών και βέβαια την πραγματοποίηση των έργων που θα προτείνουν οι ειδικοί και θα αναδείξουν έτι περαιτέρω τον αρχαιολογικό χώρο.

Οι σημαντικές αυτές επισκέψεις κατά την άποψη μου, πρέπει να αφήνουν και μια προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας. Να μην λαμβάνουν χώρο μονάχα ευχολόγια και μεγαλοστομίες, χωρίς αντίκρισμα.

Σε ανάλογες εκδηλώσεις όμως θα πρέπει να δίδεται η ευκαιρία σε τοπικούς θεσμικούς παράγοντες όπως Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να λαμβάνουν το λόγο. Αυτό δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση, ελπίζω από παράλειψη.

Προσωπικά δεν κατέστη δυνατόν για εμένα να παρευρεθώ στην εκδήλωση λόγω σοβαρών ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων...

Τέλος, εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες σημαντικές επισκέψεις στην περιοχή μας, καθώς πάντοτε το αποτύπωμα και ο απόηχος τους μόνο θετικός μπορεί να είναι για τα συμφέροντα του τόπου μας.

Χρήστος Π. Γκουντενούδης

Πρώην Δήμαρχος Παιονίας

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»

(Σημείωση σύνταξης: Στην ανακοίνωσή του και στην τελευταία παράγραφο ο κ. Γκουντενούδης απαντά με σκληρό τρόπο και σε δημοσίευμα, που δεν αφορά τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, γι' αυτό και λόγους δεοντολογίας δεν το δημοσιεύουμε)