Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 3:57:21 πμ
Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 18:56

Γνωριμία με τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Κιλκίς με την Ενωτική Δύναμη Κιλκίς και τον Δ. Τσαντάκη

Συντάκτης:

Λίγα λόγια για τις σπουδές σου, το κοινωνικό σου προφίλ και την πορεία σου μέχρι και σήμερα σε επαγγελματικό-εκπαιδευτικό-πολιτικό επίπεδο;

Γεννήθηκα τον Μάιο του 1992, στο όμορφο Κιλκίς. Κατάγομαι από τον γραφικό Ίασμο Κομοτηνής και την περήφανη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς. Είμαι γιος της Φωτιάδου (Ρίτσας) Ελευθερίας και του Μαρκόπουλου Θ. Χαράλαμπου.

Έχω μια μικρότερη αδερφή, την Μαρκοπούλου Βέρρα, Πτυχιούχο Διαιτολόγο-Διατροφολόγο. Από το Λύκειο κατάλαβα ότι έχει μια τάση προς την ενασχόληση με τα κοινά καθότι ήμουν πάντα ενεργό μέλος 15μελών – 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων και δημοσίευσα το πρώτο του άρθρο -σε site- σε ηλικία μόλις 16 ετών. Έχω πάρει μέρος και έχω διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματολογίας–Αντιλογίας την σχολική περίοδο 2009–2010 και στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Αγώνες 2006 – 2007 και 2008 – 2009. Πρώτο μου πτυχίο πάνω στις Δημόσιες Σχέσεις και τα Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας από το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. Εργάστηκα για 8 μήνες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), στο Αυτοτελές Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του κου. Απόστολου Τζιτζικώστα ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσα την Πτυχιακή του Εργασία με θεματική το “Πολιτικό Μάρκετινγκ των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ. στις Εκλογές του 09/15”. Αργότερα, ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, στο N.R.D.C./G.R. – Γ’ Σ.Σ., στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησα, ταυτόχρονα, 6μηνο Σεμινάριο πάνω στην Δημοσιογραφία και τα Μ.Μ.Ε. από το Μediterranean College στην Θεσσαλονίκη. Από το ξεκίνημα της φοιτητικής μου ζωής ήμουν ενεργό μέλος φοιτητικών κινήσεων (Εκλογές 2011 και 2012, “Σχέδιο Αθηνά για την Παιδεία” 2013). Την περίοδο 2010-2012 υποστήριξα με πάθος και επιχειρήματα το πολιτικό εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κα. Ντόρας Μπακογιάννη και αργότερα ακολούθησα και εγώ την πορεία του κόμματος στην επανασύνδεση με την “μητέρα” Ν.Δ.. Είμαι ιδρυτικό μέλος στο think tank ΚΕ.ΑΣ.Μ. και Μέλος του Δ.Σ., για 2 χρόνια υπήρξα Διευθυντής Επικοινωνίας και Τύπου στον συγκεκριμένο νεανικό κεντροδεξιό φορέα. Αρθρογραφούσα και αρθρογραφώ επαγγελματικά με καυστικό ύφος προς ΚΑΘΕ κατεύθυνση, εδώ και 10 χρόνια, σε εφημερίδες, site και blog στο Κιλκίς, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Το 2016 ανέλαβα ενεργό ρόλο (και συνεχίζω να τον έχω) στο νέο Συντονιστικό Όργανο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς, στο κομμάτι της Επικοινωνίας και των Μ.Μ.Ε, υπέροχη εμπειρία, μόνο θετικά έχω να πω. Το καλοκαίρι – φθινόπωρο 2017 εργάστηκα στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βασίλειο των Κάτω Χωρών (Ολλανδία), στην Χάγη. Το διάστημα αυτό, ολοκληρώνω (και είμαι περήφανος για αυτό) το Μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πάνω στον κλάδο των Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Διπλωματίας. Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά. Έχω πάρει μέρος σε πληθώρα (47 συνολικά) Συνεδρίων, Σεμιναρίων και Ημερίδων, κοινωνικού, πολιτικού, οικονομικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα. Τέλος, είμαι Μέλος Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Κιλκίς.

Πώς αποφάσισες να κατέβεις υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς στις ερχόμενες εκλογές;

«Στην Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα!» έλεγε ο Παύλος Κ. Μπακογιάννης. Με αυτή την σκέψη έκανα μία συνειδητή επιλογή για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρώ πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κατεξοχήν πεδίο όπου οι “κομματικές ταυτότητες” μένουν στην άκρη για λίγο. Ως 27χρονος ποτέ δεν έκρυψα και δεν θα κρύψω τις ιδεολογικές μου πεποιθήσεις, οι οποίες, όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως είναι Κεντρογενής. Πιστεύω βαθιά σε δυο έννοιες: την Ελευθερία και την Πατρίδα. Αυτό όμως που προέχει αυτή την στιγμή για τον Τόπο είναι η Σύνθεση και η Ενότητα. Ο κος. Δημήτρης Β. Τσαντάκης, κάνοντας μου την πρόταση να είμαι υποψήφιος δεν με ρώτησε για την κομματική μου ταυτότητα, μα αν έχω όρεξη να δουλέψω για έναν κοινό σκοπό μέσα από μία συλλογική προσπάθεια. Το σκέφθηκα καλά, το ζύγισα δύο μήνες μέσα μου. Πήρα απόψεις από τους γονείς μου πρώτα, την οικογένεια, τους φίλους και δεκάδες συμπολίτες μου. Δεν θα χάσω αυτό τρένο, σκέφθηκα. Θα πάω με δυναμισμό μέχρι τέλους. Ότι και να βγει! Και θα πάνε όλα καλά, για την πόλη, τα χωριά μας, τον συνδυασμό που ανήκω και για έμενα!

Με ποιον συνδυασμό θα σε βρούμε, γιατί κάποιος να σε επιλέξει, να σε ψηφίσει και να σε στηρίξει, δηλαδή τι μπορεί να δει από μεριάς σου μελλοντικά;

Είναι άξιο προσπάθειας να αφυπνίσω, με δράσεις και πράξεις, το συναίσθημα “αγαπώ-στηρίζω τον Τόπο μου” μέσα στο νου του κάθε συμπολίτη μου. Πρέπει (και μπορώ) να αναδείξω στα δημοτικά όργανα τους Προβληματισμούς και τα Θέλω των Πολιτών της ηλικίας μου. Οφείλω, ως επιστήμονας Επικοινωνιολόγος, να προσπαθήσω ώστε το Κιλκίς “να ανεβεί στα μάτια” των Συμπατριωτών μας σε όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο). Αξίζει να προσπαθήσω, ώστε να αναδειχθούν όλα τα θετικά που έχει το Κιλκίς. Σε επίπεδο Πολιτιστικό, Ιστορικό και Τουριστικό. Θέλω να τρέξω, να εργαστώ για την αναβάθμιση του ΤΕΙ της πόλης μας. Αγαπώ και πιστεύω αυτή την Προοπτική. Για όλα τα παραπάνω, μα και πολλά που μαζί θα βρούμε στην πορεία, ζητώ την Στήριξη και την Εμπιστοσύνη του κάθε πολίτη του Κιλκίς! Θεωρώ πως η εμπειρία του συγκεκριμένου υποψήφιου Δημάρχου είναι κομβική για να γυρίσει το Κιλκίς σελίδα. Πως; Με κοινή δουλειά και ανεξάρτητη-υπερκομματική νοοτροπία που δεν θα μεταφέρει τις επιδιώξεις των κομμάτων στις τοπικές κοινωνίες, αλλά τις επιδιώξεις των τοπικών κοινωνιών στα κόμματα. Γνωρίζω πως, ίσως, στεναχωρώ άτομα -τα οποία εκτιμώ πολύ- μέσα στο κομματικό μου χώρο. Τους λέω μέσα από την καρδιά μου ότι “δεν θα χαθούμε μεταξύ μας”. Και ας “μαλώσουμε” ίσως λίγο. Θα βρεθούμε ξανά πλάι-πλάι στις ερχόμενες κρίσιμες διαδικασίες. Στην μάχη των Περιφερειακών, των Ευρωεκλογών, μα και σε εκείνη των Εθνικών Εκλογών. Και η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη! Θα είμαι “Παρών” σθεναρά. Στρατιώτης! Με όλες τις δυνάμεις που έχω και φυσικά, με την αρθρογραφική μου πένα σε δράση. Τέλος, ζητώ από την καθεμία και τον καθένα που ζει και εργάζεται στα χωριά και την πόλη του Κιλκίς να με κρίνει με βάση το βιογραφικό μου, την κοινωνική μου δράση, τις ιδέες που κουβαλάω και την νεανική αισιοδοξία μου… ή αν θέλετε το πάθος μου για Δουλειά! Προχωρώ, με την σκέψη πως το καλύτερο δεν έρχεται μόνο του, μα θα το φέρουμε εμείς, όλες και όλοι μαζί. Και όπως αγαπώ να λέω «Το Κιλκίς, ενώνει!»… ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ και Δ. Β. Τσαντάκης, λοιπόν!