Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 4:47:14 πμ
etpa
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 20:08

Η Γερμανία δείχνει το δρόμο!

Συντάκτης:


   Το τετραήμερο 25-28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και πολεοδομίας κ. Απουσίδης Θεόδωρος καθώς και ο Πρόεδρος της Γρίβας κ. Μπακάλης Γεώργιος επισκέφθηκαν το Rheinfelden της Γερμανίας στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών διοίκησης και αδελφοποίησης δήμων της Ελλάδος και της Γερμανίας που αναπτύσσει η Ελληνογερμανική Συνέλευση.


   Την αντιπροσωπεία, κατά την άφιξη της στη Στουτγκάρδη, υποδέχτηκε ο τ. Δήμαρχος  Rheinfelden κ. Rolf Karrer.
   Την πρώτη μέρα  ο κ. Von Au υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία στο εργοτάξιο (εργασίες και στόλος) και έπειτα αναπτύχθηκε από τον κ. Lutzelschwab το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων της διοικητικής περιφέρειας Lorrach καθώς και η εγκατάσταση συλλογής πράσινων αποβλήτων / εγκατάσταση κομποστοποίησης στο Minseln .
   Κατόπιν ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Klaus Eberhand  κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις μεταξύ τους καθόσον ο Δήμος του Rheinfelden παρουσιάζει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Δήμο Παιονίας.
   Ακολούθησαν τεχνικές συζητήσεις για το Rheinfelden με τον κ. Schuler, συνάντηση με τον κ. Dussel για θέματα διοικητικής δομής και οικονομίας καθώς και με τον κ. Schwarz για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.
   Έπειτα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κ. Neufeld για το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων της διοικητικής περιφέρειας Lorrach, πράσινο σημείο/κέντρο ανακύκλωσης  Rheinfelden.
   Κατά την δεύτερη μέρα της επίσκεψης η αντιπροσωπεία συζήτησε θέματα γενικών αρχών της επιχειρηματικής εγκατάστασης καθώς και της εγκατάστασης Γερμανικών εταιρειών στη Παιονία με τον κ. Wendland και θέματα τουρισμού με την κ. Steinkopf.
   Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον οινοποιητικό συνεταιρισμό Efringen-Kirchen  όπου εκεί συζητήθηκε η εξαγωγή ελληνικών γεωργικών προϊόντων με τον Δήμαρχο Schmidt H Rudlin και το ΔΣ του οινοποιητικού συνεταιρισμού.
   Ακολούθησε επίσκεψη στο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο Dreilandereck με το κ. Karrer για ενημέρωση σε θέματα διασυνοριακής συγκοινωνίας, οικονομίας και σχεδιασμού.
   Την τελευταία μέρα της παραμονής στην Γερμανία συζητήθηκαν θέματα ενέργειας καθαρής και φιλικής προς το περιβάλλον, όπως ο υδροηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ενέργειας  Rheinfelden.
Το ταξίδι στην Γερμανία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Δήμο Rheinfelden Ελβετίας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Franco Mazzi και τέθηκε ως επίκεντρο της συζήτησης η συνεργασία πέρα από τα σύνορα.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη υπαλλήλων και στελεχών από το Δήμο Rheinfelden στο Δήμο Παιονίας αλλά και στελεχών του Δήμου μας στη Γερμανία, στο πλαίσιο ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες διοίκησης και διαχείρισης αιτημάτων πολιτών.

Έκθεση εικόνων