Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 9:09:40 πμ
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015 18:54

Η Γουμένισσα εξιστορεί τα πάθη της και απαιτεί λύσεις ΤΩΡΑ

Ενώπιον των ευθυνών της θέτουν τη διοίκηση του Δήμου Παιονίας 31 κάτοικοι της Γουμένισσας με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Χρ. Γκουντενούδη από 20 Μαίου 2015.
Οι κάτοικοι-δημότες θέτουν τα σημαντικότερα από τα προβλήματα καθημερινότητας και απαιτούν άμεση λύση σε αυτά.
Ιδού ο κατάλογος των παθών τους για τα οποία ζητούν την λυτρωτική παρέμβαση της διοίκησης του δήμου:

«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
Με την παρούσα ανοικτή επιστολή ως κάτοικοι της Γουμένισσας, θέτουμε υπ’ όψιν σας χρονίζοντα θέματα του τόπου μας. Προηγούμενες πολιτικές και δημοτικές αρχές υποσχέθηκαν την υλοποίησή τους, ωστόσο παραμένουν εκκρεμή. Με την παρέμβασή μας θέλουμε να ενισχύσουμε τον αυτοδιοικητικό θεσμό και ως δημότες να συμβάλλουμε στην επίλυση τοπικών υποθέσεων.
Τα θέματα που θέτουμε υπόψη σας είναι:
-Επέκταση πολεοδομικού σχεδίου Γουμένισσας
Με το από 10-5-89 Π/Δ (ΦΕΚ 292/Δ) εγκρίθηκε η πολεοδομικη μελέτη επέκτασης περιοχής Γουμένισσας. Με το ΑΠ 4946/13-10-2005 της νομαρχίας Κιλκίς κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής της παραπάνω μελέτης.
Εως σήμερα δεν έχει γίνει καμμία σχετική ενέργεια γιά χάραξη δρόμων και σχετικών υποδομών, ώστε να αποδοθούν στους δικαιούχους οικόπεδα με σκοπό την κατασκευή νέων κατοικιών.
-Αξιοποίηση στρατοπέδου «Καπετάν Γκόνου Δογιάμα»
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το Φ. 900.09/5/95265 έγγραφό του παραχώρησε γιά χρήση το παραπάνω στρατόπεδο στον δήμο Παιονίας. Το συγκρότημά του (κτήρια και χώροι) παραμένει σε άθλια κατάσταση, οι εγκαταστάσεις του λεηλατούνται και ρημάζουν. Είναι καιρός ο δήμος να προβεί στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου γιά κοινωφελείς σκοπούς και δράσεις.
-Αδέσποτα ζώα και αγέλες.
Είναι γνωστό ότι στην αγροτική περιοχή μας αγέλη αδέσποτων βοοειδών προκαλεί τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες και αγροτικές υποδομές. Κινδυνεύουν περιουσίες, και το σπουδαιότερο άνθρωποι.
Επίσης, γύρω από τον οικισμό κινούνται αγέλες σκύλων. Περιφέρονται κοντά στα σχολεία, τις εργατικές κατοικίες, τα κοιμητήρια και αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των κατοίκων.
Πρέπει να βρεθεί και να δοθεί λύση. Απειλείται η ψυχική και σωματική υγεία συμπολιτών μας.
-Ανάδειξη παλαιού κολυμβητηρίου
Στην Γουμένισσα λειτουργούσε κολυμβητική δεξαμενή, η οποία προ ετών επιχωματώθηκε προς μεγάλη λύπη των πολιτών. Μπορεί και πρέπει να προγραμματισθεί η επαναφορά της, η αξιοποίηση του χώρου της και η επαναλειτουργία της. Κοντά της υπάρχουν δημόσια κτίρια, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν σε συνδυασμό με το παραπάνω έργο.
-Περιφερειακή οδός
Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η κατασκευή στην Γουμένισσα περιφερειακής οδού με δεδομένο την στενότητα των δρόμων της πόλης και την δυσκολία πρόσβασης των οχημάτων προς το Πάικο. Πρόκειται γιά μεγάλο έργο, το οποίο πρέπει να ενταχθεί σε προγραμματισμό.
-Η δημόσια οδός Γουμένισσας-Ευρώπου
Η απόσταση μεταξύ Γουμενισσας και Ευρώπου δύο πανάρχαιων κέντρων της Παιονίας είναι ελάχιστα χιλιόμετρα. Ο δρόμος, που συνδέει τα κέντρα αυτά, είναι από τους παλαιότερους στην ευρύτερη περιοχή, ποτέ όμως δεν ασφαλτοστρώθηκε.
Το θέμα έχει απασχολήσει πολλούς αλλά πάντα ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο παραμένει στην πιό κακή κατάσταση. Είναι πλέον καιρός οι αρχές μας να ασχοληθούν σοβαρά με την δημόσια αυτή οδό, που θα συμβάλει, πέραν των άλλων, και στην τουριστική ανάπτυξη της Παιονίας.
-Εκτέλεση έργων
Είναι αναγκαία η κατασκευή των παρακάτω έργων:
Α. Φρεατίων και σχαρών μεγάλων διαστάσεων γιά την απορρόφηση όμβριων υδάτων στους δρόμους προς Γρίβα, Φιλυριά και νέα κοιμητήρια Γουμένισσας
Β. Αποχετευτικών αγωγών και ηλεκτροφωτισμός οδών  και παρόδων
Γ. Συντήρηση, διαπλάτυνση και διάνοιξη αγροτικών δρόμων
Δ. Δημιουργία (κατασκευή) μονάδας  βιολογικού καθαρισμού

Επειδή, κ. δήμαρχε δεν επιθυμούμε να είμαστε δημότες δεύτερης κατηγορίας, που κατοικούμε στον ορεινό όγκο του Πάικου, δεν εκπλιπαρούμε γιά την επίλυση των χρονιζόντων αυτών προβλημάτων του τόπου μας, την ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ».