Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 11:37:45 πμ
etpa
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 21:53

Η Κ.Δ.Ε.Κ. στις εκδηλώσεις του 7ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:

Με κέφι, δημιουργικότητα και γιορταστική διάθεση η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) συμμετείχε με όλες τις δομές της στις εκδηλώσεις του 7ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Δήμου Κιλκίς.
Την Πέμπτη 21/12/17 και το Σάββατο 23/12/17 το προσωπικό της ΚΔΕΚ που απασχολείται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) υποδέχτηκε τους μικρούς επισκέπτες στα σπιτάκια “Παραμυθιού” και “Face Painting” και δημιούργησαν μαζί όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χειροτεχνίες, ενώ τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ παρουσίασαν ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα “Ζουμπάροντας Χριστουγεννιάτικα”!


Την Παρασκευή 29/12/17 τα μέλη του ΚΑΠΗ, οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι” και το προσωπικό της Κ.Δ.Ε.Κ. διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία. Η χορωδία του ΚΑΠΗ παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα, συνοδεία ποντιακής λύρας από το Γρηγόρη Κολεσσιώτη. Το χορευτικό τμήμα του ΚΑΠΗ, τιμώντας την ποντιακή παράδοση, χόρεψε με ζωντάνια παραδοσιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Θεόφιλου Πασχαλίδη. Μέλη του χορευτικού παρουσίασαν ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο που περιείχε ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα: την αποφυγή εξαπάτησης και εκμετάλλευσης ηλικιωμένων ατόμων. Στο πλαίσιο αυτό οι ''Αστυνομικοί της Γειτονιάς'', οι υπαστυφύλακες Θεόδωρος Τσιμπούκας και Αλέξανδρος Περτσινίδης, διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο στους δημότες σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης διατέθηκε και ενημερωτικό φυλλάδιο της Κ.Δ.Ε.Κ. για τις δομές και τα προγράμματα που υλοποιεί ενώ παράλληλα προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα που παρασκεύασαν οι γυναίκες-μέλη του ΚΑΠΗ, οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι” και το προσωπικό της Κ.Δ.Ε.Κ. Η εκδήλωση της Κ.Δ.Ε.Κ. έκλεισε με τη συμμετοχή όλων που ενώθηκαν σε έναν κύκλο διασκεδάζοντας και χορεύοντας.
Η Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Κ. Χρυσή Σοφού, ευχαριστεί θερμά όλες τις δομές και τους φορείς  για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του 7ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Δήμου Κιλκίς.