Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 6:23:59 μμ
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 22:29

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το ζήτημα του Προσφυγικού και των Στρατοπέδων του Κιλκίς

Συντάκτης:

Από την Λαϊκή Συσπείρωση εκδόθηκε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: Με προκλητικό και ανεύθυνο τρόπο επέλεξε να αναδείξει υπαρκτά ζητήματα στην περιοχή μας η διοίκηση της Τοπικής Κοινότητας Κιλκίς, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου της, απαιτώντας από την μια τυφλή υπακοή στην πολιτική των ως τώρα κυβερνήσεων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και από την άλλη νομιμοποιώντας αντιδραστικές κραυγές που δείχνουν ως ένοχο αυτής της πολιττκής τα θύματα της, δηλαδή τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.


Ενδεικτικό του ύποπτου ρόλου και των πραγματικών προθέσεων τους, αποτελεί το γεγονός ότι δεν μπήκαν στον κόπο να καταθέσουν στους Τοπικούς Συμβούλους τις σχετικές εισηγήσεις επί των θεμάτων αν και ζητήθηκαν από τη Λαική Συσπείρωση.
Πιο συγκεκριμένα και σχετικά με τα ζητήματα του Προσφυγικού και αυτό των Στρατοπέδων του Κιλκίς, τα οποία ήλθαν προς συζήτηση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισήμανε τα εξής:
Σε ότι αφορά το Προσφυγικό δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική τοποθέτηση με κριτήριο τις ανάγκες του προσφυγικού αλλά και του ντόπιου πληθυσμού, αν δεν αναδειχτούν οι αιτίες του ζητήματος και οι υπεύθυνοι. Το Προσφυγικό δεν αποτελεί ένα φυσικό φαινόμενο, ούτε προκύπτει γιατί οι ίδιοι οι πρόσφυγες από επιλογή τους θαλασσοδέρνονται, πέφτουν θύματα διακινητών, κινδυνεύουν να χάσουν μέλη της οικογένειάς τους μόνο και μόνο για να έρθουν στη χώρα μας.
Η βασική αιτία του προσφυγικού – μεταναστευτικού είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα ..
Με βάση αυτή την πραγματικότητα δεν μπορούμε, με την ευθύνη που έχουμε ως Τοπικό Συμβούλιο, να στοιχηθούμε με διάφορες συντηρητικές και ρατσιστικές φωνές που ακούγονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, και μάλιστα από έναν ανεπίσημο φορέα και όχι από το σύνολο ή την πλειοψηφία των κατοίκων, και οι οποίες έχουν ως μοναδικό τους αίτημα «να φύγουν οι πρόσφυγες από το Κιλκίς», χωρίς να καταθέτουν καμία πρόταση για την επίλυση ή τη βελτίωση του προβλήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν βλέπουν τις αιτίες του προσφυγικού, δεν έχουν κριτήριο την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφυγόπουλων και των οικογενειών τους, δεν προτείνουν λύσεις του προβλήματος, αλλά κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και διχάζουν την κοινωνία, αποκρύπτοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους. Την ίδια ώρα υπάρχει σημαντική μερίδα του λαού της περιοχής, όπως και τοποθετήσεις άλλων επίσημων φορέων (π.χ. Συλλόγων Γονέων της Παιονίας) οι οποίοι τοποθετούνται υπεύθυνα, αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα από την όξυνση του προσφυγικού και καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις.
...
Ειδικά για την περίπτωση της Νέας Καβάλας, σε συνθήκες που η Δομή έχει ήδη ξεπεράσει τις πληθυσμιακές δυνατότητες φιλοξενίας προσφύγων και σε συνθήκες έξαρσης του κορονοϊού:
Να δημιουργηθεί ιατρείο, εξοπλισμένο και στελεχωμένο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης. Να πραγματοποιηθούν έγκαιρα τεστ για τον κορονοϊό σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Να κατοχυρωθεί η πλήρης πρόσβαση προσφύγων και μεταναστών σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, χωρίς αποκλεισμούς.
Να ενισχυθούν, να στελεχωθούν και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και τα δύο Νοσοκομεία του νομού, τόσο για να ανταποκρίνονται σε φυσιολογικές συνθήκες, όσο και σε συνθήκες με αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας του κορονοϊού ή λόγω του προσφυγικού.
Τα προσφυγόπουλα που χρειάζεται να πηγαίνουν στο σχολείο να κατανεμηθούν σε περισσότερα σχολικά κτίρια με βάση τις δυνατότητες κάθε σχολικής μονάδας και με βάση τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και ταυτόχρονα να κατασκευαστούν νέα σχολεία (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο στο Πολύκαστρο), ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες εκπαιδευτικές συνθήκες τόσο για τα ελληνόπουλα όσο και για τα προσφυγόπουλα με βάση τις ανάγκες τους.
Με αυτό το ζήτημα συνδέεται άμεσα και το θέμα των Στρατοπέδων στο Κιλκίς, από τη σκοπιά ότι και τα δύο (ΠΚΕΕΥΕ, 71η Α/Μ Ταξιαρχία) συνδέονται επιχειρησιακά με το ΝΑΤΟ, αποτελώντας στην πραγματικότητα μέρος και αιτία του προβλήματος.
Πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε από πού έως πού πρέπει να υπερασπιστούμε την ύπαρξη και λειτουργία ενός κέντρου, όπως του ΠΚΕΕΥΕ (Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης “Ειρήνης”!) , το οποίο είναι πιστοποιημένο από το ΝΑΤΟ, συνδέεται τόσο με την ΕΕ όσο και με τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) και έχει ως σκοπό του την εκπαίδευση και προετοιμασία, κυρίως ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού προσωπικού (ελληνικού και αλλοδαπού), για τη συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και επιχειρήσεις. Σήμερα αποτελεί ένα από τα 26 αντίστοιχα κέντρα διεθνώς αναγνωρισμένα και «τροφοδοτεί» με πολυεθνικό στρατιωτικό προσωπικό 13 αμερικανοΝΑΤΟϊκές και ευρωενωσιακές αποστολές.
Αλήθεια, όλα αυτά τι σχέση έχουν με τα συμφέροντα του λαού του Κιλκίς και τις πραγματικές του ανάγκες;
....
Όσα και αν λέγονται, λοιπόν, για τα δήθεν «οφέλη» που έχει ο λαός του Κιλκίς από το ΠΚΕΕΥΕ, αυτή είναι η ουσία και δεν κρύβεται. Γι’ αυτό είναι επικίνδυνα όσα ακούγονται ότι το ΠΚΕΕΥΕ είναι το «καμάρι» του Κιλκίς, ότι είναι μια ευκαιρία να αναπτυχθεί οικονομικά η πόλη. ...
Όσοι συντάσσονται με την παραπάνω λογική,
ξεπλένουν τον αμερικανοΝΑΤΟϊκό και ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό ...αποπροσανατολίζουν και εφησυχάζουν το λαό του Κιλκίς για το ρόλο του ΝΑΤΟ και των συγκεκριμένων στρατιωτικών μονάδων που εδρεύουν στο νομό,
Γι’ αυτό, ως «Λαϊκή Συσπείρωση» εκτιμάμε ότι η θέση που πρέπει να κρατήσουμε ως Συμβούλιο, με κριτήριο τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού, είναι όχι το αν θα μείνει ή θα φύγει το ΠΚΕΕΥΕ από το Κιλκίς, αλλά:
να κλείσει συνολικά ως Δομή και να αποσυρθεί από τη χώρα μας,
ενώ σε ότι αφορά ειδικά την 71η Α/Μ Ταξιαρχία, αυτή χρειάζεται να αποσυνδεθεί από το ΝΑΤΟ και από κάθε ρόλο που έχει ακόμα και για την καταστολή πλήθους, κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων και να επιτελέσει το ρόλο της αποκλειστικά για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Κιλκίς, 16/7/2020