Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 8:56:29 μμ
etpa
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 20:31

Η πρόξενος των ΗΠΑ στην Παιονία

Συντάκτης:

Το Δήμο Παιονίας επισκέφθηκε την Τετάρτη 26 Αυγούστου η Αμερικανίδα Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κα Rebecca Fong. Λόγω της παρουσίας του Δημάρχου, κου Γκουντενούδη στην Αθήνα για το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ με αφορμή «Το Μεταναστευτικό», ο Αντιδήμαρχος κος Μεμετζής υποδέχθηκε την κα Fong.


Μετά από την επίσκεψη στην Ειδομένη, η Αμερικανίδα πρόξενος βρέθηκε στο Δημαρχείο Παιονίας όπου ενημερώθηκε από τον κο Μεμετζή για την υφιστάμενη κατάσταση αναφορικά με το Θέμα των Προσφύγων καθώς και τις ποικίλες δράσεις του Δήμου, της Περιφέρειας, των εθελοντών και των ενεργών ΜΚΟ για τη φροντίδα και διευκόλυνσή τους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να λάβει πληροφορίες για το θέμα από τον Αντιδήμαρχο κο Ευθυμιάδη, το Δημοτικό Σύμβουλο κο Φράγκο και τους συνεργάτες του Δημάρχου.
Η κα Fong έλαβε μεταφρασμένο στα αγγλικά το Σχέδιο Δράσης που εκπόνησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και ο Δήμος Παιονίας και διαβεβαίωσε πως θα συνταχθεί άμεσα έκθεση από το Προξενείο προς την Ουάσινγκτον ώστε να λάβει η επίσημη Αμερικανική Κυβέρνηση πλήρη γνώση της κατάστασης.