Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, 4:18:03 μμ
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 10:04

Ικανοποιητική ανταπόκριση πολιτών στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς για τις άδειες οδήγησης

Θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, καθώς

τουλάχιστον εκατό επέλεξαν την ηλεκτρονική τους εξυπηρέτηση από την προαναφερόμενη Διεύθυνση για τη διεκπεραίωση αιτημάτων που αφορούν σε συγκεκριμένες διαδικασίες της Υπηρεσίας για τις άδειες οδήγησης.

 

Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς εξελίσσεται στο πλαίσιο της πλήρους ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης (η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2021) σε τρεις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Μεταφορών σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε τη σημασία της ψηφιοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών στην κατεύθυνση του στόχου εξυπηρέτησης των πολιτών, ιδίως δε σε αυτές με τις οποίες συναλλάσσονται χιλιάδες πολίτες» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Οι πολίτες μπορούν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr (επιλέγοντας τις κατηγορίες “Πολίτης και καθημερινότητα”/Μετακινήσεις)  ή απευθείας στον σύνδεσμο https://drivers-vehicles.services.gov.gr  να καταθέτουν και να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται (σε ψηφιακή μορφή) για τις πράξεις «Αντικατάσταση εντύπου άδειας οδήγησης» και  «Χορήγηση αντιγράφου εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής ή φθοράς ή αλλοίωσης».

Με την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι μπορούν  να εξυπηρετηθούν μέσα σε λίγα λεπτά, ηλεκτρονικά, δίχως να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.