Quantcast
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, 4:38:00 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 13:11

Κ. Σιωνίδης: Με τα έργα που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε, θωρακίζουμε το μέλλον της Παιονίας

Στις 19 Μαΐου εντάχτηκε στο πρόγραμμα «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το έργο αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων αγωγών  που τροφοδοτούν με πόσιμο νερό την Γουμένισσα από τις πηγές της Γρίβας και την Κάρπη από τις πηγές της Κάρπης. Το έργο υπεβλήθη για αξιολόγηση στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, έχει προϋπολογισμό 4.327.200,00 € και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα δύο αυτά  δίκτυα είναι πολύ παλιά, παρουσιάζουν  συχνά βλάβες και έχουν ταυτόχρονα απώλειες σε πολύτιμο πόσιμο νερό. Ειδικά το δίκτυο της Κάρπης, από όπου θα υδροδοτηθεί και το Πολύκαστρο, έχει μεγάλες απώλειες και παρουσιάζει φαινόμενα θολότητας μετά από  μεγάλες βροχές. Η αντικατάσταση  των δικτύων θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη παροχή νερού στους κατοίκους  οικισμών των  Δημοτικών ενοτήτων Γουμένισσας και Πολυκάστρου για δεκαετίες.

Το έργο αυτό είναι το τρίτο μεγάλο έργο στον τομέα της ύδρευσης, που σχεδίασε με το επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΥΑΠ, υπέβαλε και ενέταξε για χρηματοδότηση η διοίκηση μας μέχρι σήμερα.

Προηγήθηκε η ένταξη  των έργων :  

 Α. «Εκσυγχρονισμός Ύδρευσης Δήμου Παιονίας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών προϋπολογισμού 3.778.769,12 €. 

Β. «Ολιστικό σύστημα παρακολούθησης πηγών υδροληψίας και δικτύων ύδρευσης ΔΕΥΑ Παιονίας» που υπεβλήθη στις 18 Ιανουαρίου  2023 σε πρόσκληση Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προϋπολογισμού 7.255.770,00 €        

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 που αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου εργαστήκαμε συστηματικά. Προχωρήσαμε σε   άμεσες δράσεις και παράλληλα     δρομολογήσαμε μεσοπρόθεσμες ενέργειες, ώστε να κάνουμε πράξη   το όραμα μας για μια Παιονία που αξιοποιεί το φυσικό της πλούτο και  προστατεύει  τους υδάτινους πόρους  και   το περιβάλλον.

Συνεργαστήκαμε με όλους τους εκπροσώπους της κεντρικής διοίκησης  όπως επιβάλλει η θεσμική λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

Διεκδικήσαμε για τον δήμο μας χρηματοδοτήσεις και έργα  μέσω   των προσκλήσεων χρηματοδότησης  στις οποίες ήταν εφικτό να συμμετέχουμε. Καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Στην προσπάθεια μας αυτή είχαμε την αμέριστη στήριξη του  

βουλευτή και Υπουργού της Κυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά.

Επιθυμούμε ο τόπος μας   να προοδεύσει  και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για αυτό.  Θέλουμε τα παιδιά μας να μπορούν να ζουν και να εργάζονται εδώ.

Υλοποιούμε την προγραμματική μας δέσμευση, ενισχύουμε τις υποδομές προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον, προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της  Παιονίας, βελτιώνουμε τις εγκαταστάσεις άρδευσης και την αγροτική οδοποιία ενισχύοντας τον πρωτογενή τομέα, βελτιώνουμε την καθημερινότητα  του δημότη και αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας στις μονάδες εκπαίδευσης και στις κοινωνικές δομές.

Την τετραετία αυτή υλοποιήσαμε, υλοποιούμε, δημοπρατήσαμε και εντάξαμε μεγάλα και μικρά έργα ύψους 37.093.812,30 €.

Αναμένουμε εγκρίσεις  για έργα ύψους 22.799.082,18 € που έχουμε υποβάλει για χρηματοδότηση σε διάφορες προσκλήσεις και τελούν υπό αξιολόγηση.

Συνεχίζουμε.

Κώστας Σιωνίδης

Δήμαρχος Παιονίας