Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021, 10:30:18 πμ
etpa
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 20:40

Και εγένετο Δοϊράνη μπιτς!

Συντάκτης:

Οι παλιοί αναπολούν τις μέρες που η Δοϊράνη ήταν εκεί στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 κάπως σαν το Πευκοχώρι και τη Σάρτη. Να γεμίζουν οι παραλίες της από ηλιοκαμένους- είχε και τότε καύσωνες- που έβρισκαν στα δροσερά νερά της καταφύγιο και αναψυχή.
Κι ύστερα ήρθαν τα χρόνια της αφάνειας. Και της λειψυδρίας. Τα νερά κίνησαν να βρουν το κέντρο της λίμνης. Αποσύρθηκαν εκατοντάδες μέτρα και η σφύζουσα από λουόμενους παραλία μεταβλήθηκε σε δάσος.


Μα, η ζωή και η Φύση, κύκλους κάνουν. Πάνε 10 χρόνια τώρα που κίνησαν αντίστροφη πορεία τα νερά. Άλλαξε ο καιρός, ήρθανε χρόνοι βροχεροί, η λίμνη πήρε τ’ απάνω της και κάποτε έφτασε στη γνώριμη ίσαλο γραμμή.
Κι όχι μόνο. Γέμισε τόσο που σχεδόν πλημμύρισε τις παραλίμνιες εκτάσεις. Ίσως για να πάρει την εκδίκησή της.
Με καθυστέρηση χρόνων η Πολιτεία, με την Περιφέρεια και το Δήμο Κιλκίς πρωτουργούς, ήρθαν να περιποιηθούν τον χώρο. Να τον καθαρίσουν, να τον ομορφύνουν- εκείνη η προβλήτα σε σχήμα Γάμα είναι πια μια διαδρομή ονειρική - να τον καταστήσουν επισκέψιμο για κάθε οικογένεια ή μοναχικό ζευγάρι που θα θελήσει να μεταλάβει της ομορφιάς της λίμνης.
Σχεδόν τελειώνουν. Πάγκοι και συναφή απομένουν να τοποθετηθούν και …
Απόμενε η παραλία… Τα νερά επέστρεψαν, αλλά οι παλιές αμουδερές παραλίες της λίμνης είχαν χαθεί.
Κι ανέλαβαν βήμα βήμα να τις αποκαταστήσουν. Οι φωτο είναι ενδεικτικές της εργώδους προσπάθειας να ξανανιώσει η λίμνη. Όταν θα υποδέχεται τους ηλιοκαμένους Κιλκισιώτες για να προσφέρει αναψυχή και δροσιά χωρίς να χρειαστούν να κάνουν δυο τρία μπάνια μέσα στα αυτοκίνητά τους μέχρι να φτάσουν Χαλκιδική.
Η Δοϊράνη μπιτς είναι σχεδόν έτοιμη, με τα μηχανήματα του δήμου να έχουν πιάσει δουλειά και με το συντονισμό του εντεταλμένου συμβούλου Κώστα Παπακώστα.
Την ομπρέλα σας, την πετσέτα σας, το αντιηλιακό σας και …ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

Μέσα στο πάρκο και στην ανάπλαση που έκανε ο δήμος Κιλκίς τοποθετήθηκαν όμορφα και... βολικά παγκάκια για τους επισκέπτες της λίμνης, αλλά και καλαθάκια για να φροντίζουμε το περιβάλλον.

Πάμε Δοϊράνη!

Έκθεση εικόνων