Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:53:50 μμ
Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 21:58

Καλού κακού κάντε κι ένα ευχέλαιο

Τελευταία ευκαιρία ή ένας ακόμη χαμένος χρόνος στο έργο που τείνει να εξελιχθεί σε ..ανέκδοτο;
Ο χρόνος θα δείξει. Ή αν πιστέψουμε την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στο τέλος του προσεχούς τετραμήνου θα γνωρίζουμε.


Ο λόγος περί του κακόμοιρου έργου της κατασκευής του δρόμου Κόμβος Ασσήρου - Νέα Σάντα. Όπου η τελευταία εξέλιξη σημειώθηκε μέσα στην εβδομάδα όταν η Οικονομική Επιτροπής της ΠΚΜ συνήλθε και αποφάσισε την άρση της διάλυσης της σύμβασης, ουσιαστικά δηλαδή την ανατροπή δικής της προ μηνός απόφασης όταν έκανε δεκτή την προ μηνών κατατεθείσα αίτηση του ανάδοχου εργολάβου για διάλυση της σύμβασης.
Γνωστές οι εξελίξεις στους αναγνώστες μας. Ο ανάδοχος έκανε πίσω μόλις η Περιφέρεια έκανε δεκτή την αίτησή του και ζήτησε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο. Απέσυρε τις απαιτήσεις του, λησμόνησε τα περί υποχρέωσης του δημοσίου να του παραχωρήσει δανειοθαλάμους - θα θυμάστε πόσοι μήνες ξοδεύτηκαν- και δήλωσε ετοιμότητα.
Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας αποδέχτηκε το αίτημά του, ενέκρινε, όπως αναφέρουμε στην αρχή, την άρση της διάλυσης και απομένει εντός των προσεχών ημερών να υπογραφεί νέα σύμβαση με τους όρους που θα θέσει και συνοψίζονται:
Αυστηρό χρονοδιάγραμμα - η Περιφέρεια επιθυμεί ο δρόμος να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021- και παρακολούθηση ανά τακτά και σύντομα διαστήματα της πιστοποίησης των εργασιών μέσω της σχετικών λογαριασμών - δαπανών κατασκευής.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα τεθεί όρος πως αν στο προσεχές τετράμηνο δεν σημειωθεί πιστοποιημένη με λογαριασμούς πρόοδος των εργασιών τότε θα λυθεί αυτοδίκαια η σύμβαση και θα κηρυχθεί ο ανάδοχος εργολάβος έκπτωτος.
Αυτά αναφέρουν οι ...πηγές μας από την Περιφέρεια κι αυτά γράφουμε με πάσα επιφύλαξη.
Κι έχουμε την εντύπωση πως μαζί με τα συμβόλαια, δοθείσης της προγενέστερης συμπεριφοράς του αναδόχου, καλό και χρήσιμο θα ήταν κι ένα ...ευχέλαιο, τώρα που καλοκαιριάζει.
Μήπως κι ο Πανάγαθος καταφέρει σε λίγους μήνες όσα δεν πρόκαμαν οι ...δούλοι του στην ΠΚΜ τα τελευταία 10 χρόνια.
Αμήν