Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 2:23:05 μμ
etpa
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 10:29

Κόντρα Σιωνίδη - Γκουντενούδη για την πολιτική προστασία

Συντάκτης:

Ανοικτή επιστολή Κώστα Σιωνίδη προς τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη:

Κύριε Δήμαρχε Παιονίας,
Τώρα που το κύμα κακοκαιρίας πέρασε και τα περισσότερα προβλήματα έχουν ξεκινήσει να αποκαθίστανται, θέλω να επιστήσω τη προσοχή σας σε ένα φαινόμενο που το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο.
Ξεκαθαρίζω ότι είμαι ο τελευταίος που θα κάνει μικροπολιτική πάνω σε φυσικά φαινόμενα, αντιθέτως πιστεύω  ότι με συνεργασία  τα  προβλήματα μπορούν  να αντιμετωπιστούν καλύτερα και πως  σε τέτοιες καταστάσεις  δεν χωράνε προσωπικές πολιτικές.


Προφανώς όμως ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Παιονίας αυτό δεν το συμμερίζεται.  Ενώ θα  περίμενε κανείς  να επιδιώξει από μόνος του να επικοινωνήσει με τους Προέδρους των οικισμών, προκειμένου να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα  και να διαμορφώσει συνολική εικόνα για  όλο το Δήμο, όχι μόνο δεν το έκανε, τουλάχιστον με όλους, αλλά απέφυγε να απαντήσει και στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις που εναγωνίως μερικοί Πρόεδροι του έκαναν.
Αυτό είναι ανεξήγητο, απαράδεκτο και μεροληπτικό.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν  συμφωνείτε με τη συμπεριφορά του συνεργάτη σας και θεωρώ ότι  θα επιληφθείτε του θέματος.  
Όλοι  οι Πρόεδροι των οικισμών   πρέπει να αντιμετωπίζονται με τα ίδια μέτρα και σταθμά ανεξαρτήτως της Γεωγραφικής τους θέσης.  Δεν είναι δυνατόν, τρεις Πρόεδροι οικισμών του βόρειου τομέα της Δημοτικής Ενότητας Πολυκάστρου να του τηλεφωνούν επανειλημμένα  και να μην απαντά ή να μην  επιστρέφει τις κλήσεις.  Η  ιεράρχηση των προβλημάτων  είναι χρήσιμη και απαραίτητη, γίνεται δε κατανοητή από όλους. Η απαξίωση των θεσμικών εκπροσώπων είναι ακατανόητη.
Οι προσωπικές πολιτικές και επιδιώξεις δεν χωράνε στην πολιτική προστασία.
Αν τέλος, η συμπεριφορά αυτή δεν κρύβει σκοπιμότητα και προέρχεται από αμέλεια, τότε ο συνεργάτης σας προφανώς δεν κάνει γι’ αυτή τη θέση.

Κώστας Σιωνίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Πολύκαστρο 13 Ιανουαρίου 2017

 

Απάντηση Γκουντενούδη

Διαβάζοντας τις αιτιάσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παιονίας κ. Σιωνίδη όσον αφορά τις λειτουργία της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Δήμου μας κατά τη διάρκεια των δύσκολων καιρικών συνθηκών, κάποιες σκέψεις προκύπτουν αβίαστα.
Αντί ο κ. Σιωνίδης να αποδώσει τα εύσημα στους εργαζομένους του δήμου μας αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους για την έγκαιρη κινητοποίηση τους και τις καίριες παρεμβάσεις τους όσον αφορά την αποκατάσταση των δικτύων και των υποδομών από το χιόνι και τον πάγο, εκείνος ασχολείται ακριβώς με αυτό που ευαγγελίζεται ότι αποφεύγει, δηλαδή με την μικροπολιτική!
Κατανοούμε ότι καταφεύγει σε αυτή τη πρακτική προκειμένου να «κρατήσει» δίπλα του πολιτικά το συνδυασμό του και τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων μη έχοντας άλλο πρόσφορο έδαφος για να ασκήσει δομική και προγραμματική αντιπολίτευση επί πραγματικών όρων και ζητημάτων.
Εμείς θεωρούμε ότι ως δημοτική αρχή κρινόμεθα εκ του αποτελέσματος και όντως φάνηκε ότι ο Δήμος Παιονίας και οι υπηρεσίες του βρίσκονταν και βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Κανένας δρόμος δεν έκλεισε και οι παρεμβάσεις της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας ήταν άμεσες και αποτελεσματικές κατά γενική ομολογία.
Από την αρχή της εμφάνισης της κακοκαιρίας εγώ προσωπικά και οι συνάδελφοι μου ήμασταν σε διαρκή επαφή και συνεργασία αλλά και σε επιτόπιους ελέγχους για να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία του μηχανισμού του δήμου.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους μέσα σε ένα τέτοιο δύσκολο περιβάλλον με πολικές θερμοκρασίες έπραξαν τα δέοντα φέροντας εις πέρας το πραγματικά δύσκολο έργο τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ