Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 7:32:21 μμ
etpa
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 23:17

Ξεκίνα τις εργασίες αλλιώς εκπίπτεις

Συντάκτης:

«Καλούμε τον ανάδοχο του έργου «Οδικός άξονας Θεσσαλονίκη – Κιλκίς- Δοϊράνη, τμήμα από Α/Κ. Ασσήρου έως Α/Κ. Νέας Σάντας» να προχωρήσει εντός 25 ημερών, δηλαδή μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2015 στη συνέχιση των εργασιών του έργου και συγκεκριμένα στην κατασκευή του οπλισμού των 2.850 μέτρων μήκους των φρεατοπασάλων του τεχνικού προστασίας αγωγού υψηλής πίεσης αερίου που θα κατασκευαστεί στον κόμβο Δρυμού.


Σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 61 του ν. 3669/2008 για έκπτωση του αναδόχου»  
Η ειδική αυτή πρόσκληση απεστάλη από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον ανάδοχο εργολάβο του έργου στις 26 Αυγούστου καθώς τα χρονικά περιθώρια πιέζουν πλέον ασφυκτικά και είναι ζωτικής σημασίας να ξεκινήσει το έργο εντός του έτους ώστε να είναι ευχερής η «ζεύξη» του με τον επόμενο ΕΣΠΑ.
Η Περιφέρεια επικαλείται στο έγγραφο- ειδική πρόσκληση που απέστειλε την ολοκλήρωση του ζητήματος των απαλλοτριώσεων καθώς και την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με την οποία ανανεώθηκε η ισχύς των περιβαλλοντικών όρων του έργου.
Είναι άγνωστο τι θα πράξει ο εργολάβος καθώς διεκδικεί από την περιφέρεια τη ρήτρα καθυστέρησης. Ωστόσο η Περιφέρεια επικαλείται ήδη τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 61 του ν. 3669/2008 που ορίζει τη διαδικασία έκπτωσης εργολάβου.
Οι προσεχείς εβδομάδες είναι κρίσιμες για την τύχη του έργου. Ίδωμεν.