Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 10:13:21 πμ
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 22:49

Κυριακίδης: Οι πολίτες του Κιλκίς μίλησαν και αποφάσισαν, Πάμε μπροστά

Σε μια συγκλονιστική με μέγεθος και παλμό συγκέντρωση ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης το βράδυ της Παρασκευής κλείνοντας τον προεκλογικό του αγώνα διακήρυξε: Οι πολίτες του Κιλκίς, της πόλης και των χωριών, αποφάσισαν: Πάμε Μπροστά. Μπροστά με μεγαλύτερες ταχύτητες την ανάπτυξη προς όφελος της πόλης και των χωριών μας.

 

Μπροστά από το εκλογικό κέντρο και επευφημούμενος διαρκώς από τους Κιλκισιώτες οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρών ο κ. Κυριακίδης ανέλυσε τα κύρια σημεία του παραχθέντος έργου και όσων εκτελούνται ήδη ή επίκειται η χρηματοδότηση και υλοποίησή τους.

Όπως ήταν φανερό προέβαλε το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 90 εκατ. ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη καθιστώντας το Κιλκίς έναν από τους μεγάλους παίκτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πανελληνίως.

Ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε η φωνή της σύνεσης, της λογικής και της εμπειρίας

Δουλεύουμε στον Δήμο μας πολύ σκληρά, πάθος, με τον ενθουσιασμό της πρώτης μέρας, γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε και βάζουμε όλη μας την ενέργεια για να φέρουμε σε πέρας ότι μας έχει ανατεθεί.

Οι διακηρύξεις μας δεν ήταν όμορφα και ευσυγκίνητα λόγια χωρίς  περιεχόμενο. Ο προγραμματικός μας λόγος δεν έγινε μία, αλλά πολλές πράξεις μαζί που διαπέρασαν κάθε τομέα ευθύνης του Δήμου μας: την Διοίκηση, την Οικονομία, τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, τα Τεχνικά Έργα, την Κοινωνική Πολιτική, την Καθαριότητα, την Διαχείριση των Μηχανημάτων Έργου, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό.

Ο Δήμος Κιλκίς, πράγματι, ισχυροποιήθηκε. Διαθέτει ένα εύρωστο οικονομικό ταμείο και έχει περάσει στην ψηφιακή εποχή τα τελευταία τρία χρόνια διευκολύνοντας την καθημερινότητα τη δική σας και των συμπολιτών μας.

 Ο Δήμος Κιλκίς μπήκε αυτοδίκαια στη σκακιέρα των μεγάλων αυτοδιοικητικών παικτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Θα έχετε σίγουρα διαβάσει ή ακούσει ότι διασφαλίστηκαν 90 εκατ. ευρώ για καινούρια έργα στο Κιλκίς και στα χωριά μας  από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα εμβληματικά έργα της ΔΕΥΑΚ, η αντικατάσταση δηλ. του δικτύου ύδρευσης από τις παλιές σωληνώσεις του αμιάντου, έχουν ξεκινήσει από την άνοιξη με  εργοτάξια να έχουν αναπτυχθεί σε 10 από τους 35 συνολικά οικισμούς όπου θα γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις. Τα υπόλοιπα έργα  συμβασιοποιούνται και το βέβαιο είναι ότι έχει κλειδώσει η χρηματοδότησή τους  και θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο Δήμος Κιλκίς κατέκτησε με την αξία του τον τίτλο της πρωταγωνιστικής συμμετοχής του στα μεγάλα έργα και μπορεί μάλιστα να συγκριθεί με μεγάλους αστικούς Δήμους στις εισροές των δημόσιων πόρων.

Δεν θα σας πάω πολύ μακριά. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας εξασφάλισε από αντίστοιχα προγράμματα 200 εκατ. ευρώ με πληθυσμό 320.000 κατοίκων ενώ το Κιλκίς που έχει το 1/6 του πληθυσμού του Δήμου της συμπρωτεύουσας κατάφερε να κερδίσει σχεδόν τα μισά χρήματα και αναλογικά με τον πληθυσμό του έχει ισχυρή οικονομική υπεροχή στις χρηματοδοτήσεις.

 Είμαστε μια μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια και οφείλουμε να προσέχουμε και να υποστηρίζουμε όλα τα μέλη της. Επενδύουμε στα χωριά μας πάνω από 50 εκατ. ευρώ με έργα ισχυρών υποδομών.

Είναι συνειδητή επιλογή η στήριξη των χωριών μας, γιατί θέλουμε να κρατηθούν ζωντανά και να απολαμβάνουν οι πολίτες τους όλα τα προνόμια και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που έχουν και οι πολίτες του Κιλκίς.

Η πόλη του Κιλκίς, μέσα στους επόμενους μήνες, θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Με τις αναπλάσεις στο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο, με έργα αντικατάστασης στο δίκτυο ύδρευσης, που έχει να αλλαχθεί από το 1930, σε όλο το μήκος της 21ης Ιουνίου, με έργα υπογείωσης.

Θα ξεβολευτούμε, όλοι μας για λίγο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα αποζημιώσει την μικρή ταλαιπωρία μας γιατί οι αναπλάσεις, οι νέες πλακοστρώσεις, τα στοιχεία πρασίνου, ο καινούριος αστικός εξοπλισμός και η εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης,  θα δώσουν μια σύγχρονη αισθητική στο εμπορικό κέντρο, προστιθέμενη αξία στις διοικητικές και πολιτιστικές λειτουργίες και θα ενισχύσουν σημαντικά την εμπορική κίνηση.

Είναι ένα κορυφαίο έργο το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, που μεταμορφώνει τον αστικό πυρήνα του Κιλκίς και εκσυγχρονίζει συνολικά τον δημόσιο χώρο.

Και όταν ολοκληρωθούν όλες αυτές οι φιλόδοξες παρεμβάσεις, η ταχεία αποκατάσταση των δρόμων με νέους ασφαλτοτάπητες παντού θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο τελικό αποτέλεσμα, που θα είναι μοναδικό.

Η ανατολική πλευρά της πόλης ενισχύεται με το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς…δίνουμε στην περιοχή την προσοχή που της αξίζει και διαμορφώνουμε τις συνθήκες για την οικιστική και οικονομική της ανάπτυξη.

Στα μεγάλα έργα που καθορίζουν την προοπτική της πόλης συμπεριλαμβάνονται το διυλιστήριο νερού για τις ανάγκες του πολεοδομικού συγκροτήματος, η μελέτη για την κατασκευή της βόρειας περιμετρικής οδού, η μελέτη και κατασκευή μαζί  καινούριου αθλητικού πυρήνα στην δημοτική έκταση που βρίσκεται απέναντι από το Κλειστό Γυμναστήριο. Και μιας και μιλάμε για αθλητική εγκατάσταση να υπενθυμίσω ότι παίζουμε πια στο δικό μας γήπεδο. Φτιάξαμε το ταρτάν, αδειοδοτήσαμε  ύστερα από είκοσι χρόνια τις κερκίδες…Απομένει, και αυτό είναι το επόμενο στοίχημα, να ολοκληρώσουμε το στοιχειωμένο έργο του προπονητηρίου.

Δεν είμαστε οπαδοί του Εγώ, ούτε υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας!

 Άλλοι τα κάνουν αυτά. Άλλοι βγαίνουν στην αρένα των εκλογών και καλλιεργούν σκόπιμα ψευδαισθήσεις, πιστεύοντας ότι η κοινωνία θα δεχτεί όλους όσοι την πολέμησαν και ήταν αποστασιοποιημένοι από τις ανάγκες και τα προβλήματά της.

Κρατήσαμε αντιστάσεις από τη δημαγωγία μιας θλιβερής μειοψηφίας, που δεν ήθελε να αλλαχτεί ούτε πέτρα στον τόπο μας και υπονόμευσε τα μεγάλα έργα με επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες για να φρενάρει την εξέλιξή τους.

 Κι όταν οι κατηγορίες έπεσαν στο κενό οι δημόσιοι κατήγοροί μας δεν βρήκαν το κουράγιο να ζητήσουν ένα συγνώμη. Αλλά η μεγαλοψυχία είναι γνώρισμα των δυνατών ανθρώπων!  

Βρισκόμαστε προς το τέλος μιας προεκλογικής περιόδου που στιγματίστηκε από το ψέμα, την κακολογία και το λαϊκισμό.

Εμφανίστηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, άνθρωποι από το πουθενά.

Με θολό στίγμα, με ακόρεστη τη δίψα της αρχομανίας.

 Άνθρωποι με μηδενική προσφορά στον τόπο και στους συμπολίτες μας, που θέλουν απεγνωσμένα ένα αξίωμα για να χορτάσουν τη ματαιοδοξία τους.

Χωρίς πρόταση, χωρίς πρόγραμμα, με σύντομες εκθέσεις ιδεών, λένε μονότονα πως θα θέλουν να αλλάξουν τον Δήμο. Και λειτουργούν όλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, υβρίζοντας και συκοφαντώντας τον τόπο τους, που κατά τ’ άλλα ορκίζονται πως αγαπούν και θέλουν το καλό του.

Έχουν στο στόχαστρό τους τη Δημοτική Αρχή και εμένα προσωπικά. Τους ενοχλούμε γιατί δουλεύουμε, δεν μπορούν να δεχθούν ότι έχουμε δρομολογήσει και υλοποιούμε έργα.

Δεν θέλουν να γίνει τίποτε σ’ αυτόν τον τόπο γιατί είναι αντιδραστικοί, και μας το έδειξαν με κάθε τρόπο στις ελάχιστες, στις επιλεκτικές εμφανίσεις τους στα Δημοτικά Συμβούλια. Κοροϊδεύουν τον κόσμο με ψέματα και λασπολογούν σε βάρος μας για να υφαρπάξουν ψήφους, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν.

Εγώ είμαι Δήμαρχος όλων των πολιτών και αύριο με την δύναμη της εμπιστοσύνης σας, πάλι θα είμαι Δήμαρχος όλων των πολιτών.

   Δουλέψαμε και κάναμε ευαγγέλιό μας τη συνεργασία.

Έχουμε την αμέριστη βοήθεια του πολιτικού προσωπικού αυτής της Κυβέρνησης και την διαρκή υποστήριξη του πρώην υπουργού και σημερινού βουλευτή και Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Γεωργαντά.

Και ο κ. Κυριακίδης κατέληξε:

Σας παραδίδουμε ένα παραγωγικό, ένα πλούσιο έργο.

Τώρα εσείς αναλαμβάνετε την ευθύνη. Καλείστε να μας κρίνετε πρόσωπα, να αξιολογήσετε και να βαθμολογήσετε το έργο και τις επιδόσεις του καθένα από εμάς.

Στην Δημοτική Παράταξη ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ συμμετέχουν, όπως όλοι σχεδόν γνωρίζετε επίλεκτα στελέχη. Άνθρωποι καθαροί, έντιμοι, δουλευτάρηδες, οικογενειάρχες. Νέοι άνθρωποι -  στο 1/3 του ψηφοδελτίου μας έχει δυναμική συμμετοχή η νέα γενιά – αλλά και άνθρωποι με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά.

Συγκρίνετε πρόσωπα, συγκρίνετε ικανότητες, βάλτε στη ζυγαριά τα λόγια και τα έργα μας και διαλέξτε ανθρώπους άξιους να σας εκπροσωπήσουν στον Δήμο Κιλκίς και την επόμενη δημοτική περίοδο. 

Και είμαι βέβαιος ότι θα δώσετε την ευκαιρία σε όλους όσοι το αξίζουν και το δικαιούνται και πιστέψτε με, από την παράταξή μας, όλοι το αξίζουν.

 Είμαι πολύ περήφανος για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους γιατί κοσμούν πραγματικά το ψηφοδέλτιο του ‘’Κιλκίς Μπροστά’’.     

Την Κυριακή της 8ης Οκτωβρίου σας καλώ να ανανεώσετε την ψήφο εμπιστοσύνης στο ‘’Κιλκίς Μπροστά’’!

Δώστε μας ισχυρή εντολή με μεγάλη διαφορά για να πετύχουμε μια ευρεία νίκη 

Απόψε η απόφασή μας είναι μία και μοναδική:  Πάμε Μπροστά το Κιλκίς και τα χωριά μας γιατί σε ότι κάναμε, σε ότι κάνουμε έχουμε βάλει αγάπη και ψυχή για τον τόπο μας και για τους ανθρώπους του.

Συνεχίζουμε Μαζί Δυναμικά  με Αυτοπεποίθηση και Σιγουριά».