Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 4:46:34 μμ
Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 21:25

Με επιτυχία υλοποιήθηκαν οι πρώτοι Αγώνες Δρόμου, Υγείας και Αλληλεγγύης

Το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ευεξίας και της χαράς που δημιουργεί η συλλογική συμμετοχή σε έναν ευγενικό σκοπό διατρανώθηκε στους Πρώτους Αγώνες Δρόμου, Υγείας και Αλληλεγγύης που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Κιλκίς, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ''Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης'' και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.


Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν πάνω από 430 δρομείς και αρκετοί πολίτες που αυθόρμητα μπήκαν στο πλήθος και συμμετείχαν όλοι με κέφι και ζωντάνια στις δύο διαδρομές.
Η πρώτη  διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου, Υγείας και Αλληλεγγύης εξελίχθηκε σε μια όμορφη ανοιξιάτικη γιορτή. Από νωρίς το πρωί της ηλιόλουστης Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Δημαρχείου Κιλκίς, σημείο εκκίνησης των αγώνων, οι δρομείς για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να παραλάβουν τα διαφημιστικά μπλουζάκια με το σήμα των αγώνων.
 Η ρυθμική μουσική ζωντάνεψε τη διάθεση, με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης και Διαφάνειας Δημήτρη Τσαντάκη να δίνει το σύνθημα της συμμετοχής  
  Την έναρξη του αγώνα δρόμου ''Ηρώων Κιλκίς'', που κάλυπτε την απόσταση των 10 χιλιομέτρων, κήρυξε στις 11π.μ. ο γυμναστής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Χρήστος Γιοβάς  με τον πρώτο δρομέα, Γιάννη Πολυμένη να τερματίζει μόλις 35,51’ λεπτά αργότερα, τον Κοσμά Κωνσταντινίδη να τερματίζει δεύτερο σε 37,40’ και τον Ευθύμη Κέλλη να τερματίζει τρίτο σε 38’. Ανάμεσά τους έτρεξαν  και η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεμιστοκλής Ανθρακίδης.
Μία ώρα αργότερα ξεκίνησε ο δρόμος περιπάτου αλληλεγγύης και υγείας και η διαδρομή ολοκληρώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι. Εντυπωσιακή  ήταν η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία που συνόδευαν οι γονείς και οι κηδεμόνες τους καθώς και πλήθος πολιτών που συμπορεύθηκαν  με τα άτομα με αναπηρία. Οργανωμένα συμμετείχαν στη διαδρομή ο Σύλλογος Καρκινοπαθών «Άγιος Ευγένιος», ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών, το Ράντζο Κιλκίς, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δροσάτου και Άνω Αποστόλων, το Γυμναστήριο “KINESIS”, ο αθλητικός σύλλογος ''Αίας'' Κιλκίς.
Στον Περίπατο Αλληλεγγύης και Υγείας συμμετείχαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, Παύλος Θωμαϊδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς  Χρυσή Σοφού και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Αννα Δημάκη.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς των φορέων ειδικής αγωγής του Δήμου Κιλκίς ( Ειδικό Σχολείο, ΕΕΕΕΚ,  ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και  Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης).
Στη διοργάνωση συμμετείχαν με εθελοντική συνεισφορά ο Ερυθρός Σταυρός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Δροσάτου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αποστόλων, ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κιλκίς, ο Ποδηλάτης, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΥΝΟΡΑ FM.
Ήταν μια ζεστή γιορτή που όλος ο κόσμος αγκάλιασε και έβαλε στην καρδιά του, γεγονός που ενθαρρύνει τους διοργανωτές για τη συνέχισή της την επόμενη χρονιά σε πιο οργανωμένη και λειτουργική βάση.
Αξίζει να γίνει ονομαστική και ευχαριστήρια δημόσια αναφορά στο Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς για την υποστηρικτική του συνδρομή καθώς και στους χορηγούς του 1ου Αγώνα Δρόμου ''Ηρώων Κιλκίς''   και του ''Περιπάτου Αλληλεγγύης και Υγείας''.