Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 8:36:35 μμ
etpa
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 22:04

Με καταθέσεις ψυχής και ανθρωπιάς λειτουργούν το κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Παιονίας

Συντάκτης:

Του Γιάννη Αλίρη.

 

Τον Ιανουάριο του 2013 μια εισήγηση του εκ Γουμενίσσης Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας Θεόδωρου Θεοδωρίδη για ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου έγινε πράξη.
Το μεν φαρμακείο είναι στην Γουμένισσα το δε παντοπωλείο στο Πολύκαστρο.


Η σκέψη και η υλοποίηση της απεδείχθη σοφή. Το κοινωνικό φαρμακείο στεγάζεται σε χώρο του πολιτιστικού κέντρου Γουμένισσας. Από την πρώτη στιγμή η λειτουργία του στηρίχθηκε στον εθελοντισμό. Κατάθεση ψυχής κάνουν η φαρμακοποιός Κλειώ Βαλτάκη και η απόφοιτη νοσηλευτικής Κατερίνα Μαλτζάκου . Η προμήθεια των φαρμάκων γίνεται σε μεγάλο βαθμό από τους πολίτες , από τα φαρμακεία του Δήμου και από τους γιατρούς του κόσμου.
Πολλοί συνδημότες προμηθεύονται τα φάρμακα τους από το κοινωνικό φαρμακείο διότι αδυνατούν να δαπανήσουν χρήματα έστω και για την ελάχιστη συμμετοχή.
Να σημειώσουμε πως η εισροή φαρμάκων είναι ικανοποιητική , υπάρχει πλήρης επάρκεια και είναι απρόσκοπτη η λειτουργία του.
Το κοινωνικό παντοπωλείο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο στην έδρα του Δήμου στο Πολύκαστρο. Η διαχειριστική επιτροπή αποτελείται από τους Γεώργιο Φράγκο Αντιδήμαρχο , Ελευθέριο Γαρόπουλο Αντιδήμαρχο , Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη Δημοτική σύμβουλο, Ελένη Μπερμπερίδου Δημοτική σύμβουλο και Ιωάννη Αλίρη εντεταλμένο σύμβουλο Υγείας – Πρόνοιας ο οποίος και προεδρεύει. Οι ωφελούμενες οικογένειες ανέρχονται σε 250 περίπου , ένας αριθμός που αυξάνεται λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης
Στην προσπάθεια να ανταπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες των ωφελούμενων οικογενειών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων η διαχειριστική επιτροπή αποφάσισε να γίνουν επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής τροφίμων του νομού μας με αίτημα την αρωγή τους.
Σε αυτήν την προσπάθεια η βοήθεια από τον Δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη και από τον γενικό γραμματέα του Δήμου Θέμη Ανθρακίδη ήταν καθοριστική .
Στις 2-3 και 4 του μήνα έγινε διανομή τροφίμων, το άξιο αναφοράς είναι ότι προέρχονται όλα από χορηγίες.
Με την ευκαιρία της διανομής για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος ευχαριστεί τις επιχειρήσεις που μας συνδράμουν και τονίζει ότι ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι τα αναχώματα στην οικονομική κρίση που βιώνει η κοινωνία.
Καλεί επίσης και όποιες άλλες μονάδες παραγωγής τροφίμων και ιδιώτες μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν να το κάνουν.
Είμαστε υποχρεωμένοι τονίζει να κρατήσουμε ζωντανό το χαμόγελο των παιδιών και την ελπίδα των πολιτών.
Παράλληλα με το κοινωνικό φαρμακείο και το κοινωνικό παντοπωλείο να επισημάνουμε πως το κέντρο κοινότητας που στεγάζεται στον όροφο πάνω από το ΚΑΠΗ στην Αξιούπολη,
ανταπεξέρχεται με επιτυχία στην αποστολή του συνεχίζοντας να προσφέρει συμβουλές , οδηγίες , πληροφορίες σε δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά.
Τα στελέχη με τον προϊστάμενο Αποστόλη Καραγιαννόπουλο είναι κοντά στις οικογένειες και στους έχοντες ανάγκη με συνεδρίες, στήριξη και ότι άλλο είναι αναγκαίο .
Το τμήμα Πρόνοιας και υγείας του Δήμου Παιονίας είναι ένα τμήμα που χάρη στο προσωπικό, στους εθελοντές , στις επιχειρήσεις και στη βούληση του Δημάρχου κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανακουφιστεί και επιβιώσει ο πάσχον συνάνθρωπος.