Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 2:52:00 μμ
etpa
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 19:47

Μεγάλα έργα στην Παιονία

Συντάκτης:

Σημαντικά έργα που βελτιώνουν τις υποδομές και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των δημοτών της Παιονίας μπαίνουν στη σειρά καθώς η δημοτική αρχή προγραμματίζει είτε την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ είτε προχωρεί τις διαδικασίες για δημοπράτησή τους.
Σημαντικότερο όλων από πλευράς ύψους προϋπολογισμού είναι το έργο της εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού στη Γουμένισσα. Ο Δήμαρχος Χρ.  Γκουντενούδης  εκτιμά ότι η σχετική πρότασή του δήμου, προϋπολογισμού 3,5 εκατ.  ευρώ έχει όλες τις προδιαγραφές να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς η ιστορική Γουμένισσα δικαιούται ένα έργο απολύτως απαραίτητο και συμβατό με την ανάγκη να διαφυλαχθεί το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.


Μεγάλο έργο είναι επίσης και η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης  του Πολυκάστρου, προς τη νότια πλευρά της πόλης. Υπολογίζεται ότι η σχετική δαπάνη θα αγγίξει τα  500.000 ευρώ.
Υπό δημοπράτηση καθώς η τεχνική  προετοιμασία βαίνει προς το τέλος της είναι δυο ακόμα έργα. Η κατασκευή κόμβου στην ανατολική είσοδο του Πολυκάστρου (από και προς Κιλκίς). Για το έργο προϋπολογίζεται δαπάνη 200.000 ευρώ, ενώ επίκειται και η δημοπράτηση ευρέως προγράμματος ασφαλτοστρώσεων οδών στη δημοτική ενότητα Πολυκάστρου με 300.000 ευρώ.
Τα δυο τελευταία έργα πρόκειται να δημοπρατηθούν στις προσεχείς εβδομάδες.