Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 12:23:01 μμ
etpa
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 21:59

Ο Δήμος Κιλκίς πιέζει για κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Συντάκτης:

Συνήθως το μέγα πρόβλημα στο Κιλκίς ήταν η εξεύρεση οικοπέδου για κατασκευή σχολείων. Ωστόσο και με πιεστικές πάντα τις ανάγκες σχολικής στέγης λόγω της συγκέντρωσης του πληθυσμού στην πρωτεύουσα του νομού, η κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου δεν προσκρούει στο οικόπεδο. Η παραχώρηση έκτασης 10 στρεμμάτων στο πρώην ΚΕΓΕ, χρονικής διάρκειας 25 ετών, έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο Γεωργίας εδώ και κάμποσους μήνες και μάλιστα για το σκοπό αυτό.


Ο Δήμος Κιλκίς με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημ. Σισμανίδη και της αντιδημάρχου Λένας Αναστασιάδου ασκεί τους τελευταίους μήνες έντονες πιέσεις προς την πλευρά του οργανισμού «Κτηριακές Υποδομές» όπου ενσωματώθηκε ο πρώην ΟΣΚ για να ενταχθεί σε κατασκευαστικό πρόγραμμα του οργανισμού η ανέγερση του σχολείου.
Οι σχετικές διαβουλεύσεις προχωρούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του δήμου, ικανοποιητικά και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι σύντομα θα αποφέρουν καρπούς.
Σημειώνουμε ότι η ίδρυση 10ου Δημοτικού Σχολείου στο Κιλκίς έχει αποφασιστεί από το υπουργείο παιδείας και μάλιστα η σχετική απόφαση έλαβε και τυπική ισχύ με τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ.
Στις προτεραιότητες της διοίκησης είναι επίσης η κατασκευή τεσσάρων αιθουσών στο 1ο Λύκειο Κιλκίς. Ήδη επικαιροποιείται – ολοκληρώνεται η σχετική μελέτη και στόχος του Δήμου Κιλκίς είναι η κατασκευή να χρηματοδοτηθεί από τα ΠΕΠ.