Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, 6:20:47 μμ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 18:14

Ο Γιάννης Φαχουρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς: "Πεθαίνει ο τόπος μας και υμείς άδετε"

Ένα τεράστιο «κατηγορώ» αποτέλεσε η ομιλία του δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη Φαχουρίδη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.


Ο κ Φαχουρίδης στην εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία των ερωταπαντήσεων , όταν ήρθε η σειρά του, ανέβασε τους τόνους και είπε, μεταξύ άλλων:
Καλά είναι όσα είπατε αλλά ο τόπος μας έχει απείρως σημαντικότερα προβλήματα. Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο από κλειστά καταστήματα. Αγρότες πουλάνε τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά. Κτηνοτρόφοι πουλάνε τα ζώ τους. Το Κιλκίς κατάγραψε σε μια δεκαετία τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση, όπως έδειξε η τελευταία απογραφή.
Ο τόπος μας ψυχορραγεί, το Κιλκίς πεθαίνει.
Η βιομηχανία ΑΛΟΥΜΥΛ με δεκάδες εκατομμύρια κέρδη απολύει 30-40 εργαζόμενους. Δεν αρκεί να πούμε ότι κρατάμε σταθερά τα τέλη. Δεν φτάνει. Φτάσαμε στο απροχώρητο. Στα σχολεία μας η κρατική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 100 ευρώ σε κάθε μαθητή για όλη τη σχολική χρονιά και για όλες τις ανάγκες. Οι ελλείψεις είναι σοβαρότατες και αναγκάζονται οι γονείς να χρηματοδοτούν τα σχολεία των παιδιών τους για να βγει η χρονιά. Δεν μπορούν να πληρώσουν καν το ρεύμα.
Τουλάχιστον να συμφωνήσουμε και να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να καταργηθεί ο ΦΠΑ από την χρηματοδότηση προς τα σχολεία. Είναι κοροϊδία, Δίνουν 100 ευρώ για κάθε μαθητή και τα 24 τα παίρνουν πίσω μέσω του ΦΠΑ!
Ο κ. Φαχουρίδης με όσα είπε ουσιαστικά επανέφερε πρόταση που διατύπωσε στην αμέσως προηγηθείσα συνεδρίαση όταν και ζήτησε να συζητηθούν στο σώμα μια σειρά από φλέγοντα προβλήματα του τόπου μας.