Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 7:37:08 μμ
Κυριακή, 05 Μαϊος 2019 16:37

Ομιλία υποψήφιου Δήμαρχου Κιλκίς Δημήτριο Αγαθόπουλου & παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Συντάκτης:

Φίλες και Φίλοι

Σας καλωσορίζουμε  στην σημερινή μας εκδήλωση που είναι η απαρχή ουσιαστικά της προεκλογικής περιόδου, αφού σήμερα, όπως ορίζει ο νόμος,  καταθέσαμε στο Πρωτοδικείο την σύνθεση του Συνδυασμού μας με την ονομασία «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη».

 

Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας , και είσαστε εδώ σήμερα μαζί μας, δίνοντάς μας δύναμη με την παρουσία σας, να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες. Μια προσπάθεια , που  στόχος της  ήταν και είναι να ξεφύγει ο Δήμος μας από το τέλμα , τη μιζέρια, την εγκατάλειψη. Να αποκτήσει επιτέλους ταυτότητα,  όραμα, προοπτική. Να γίνει φιλικός στους κατοίκους του και θελκτικός για τους επισκέπτες του. ΄ Ενας Δήμος που θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα , θα στηρίζεται στους  άξιους, ικανούς, καταρτισμένους, εργατικούς και δημιουργικούς πολίτες του.

Είστε σήμερα εδώ για να δείξετε την συμπαράστασή σας σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τα κάτω και φιλοδοξούσε και φιλοδοξεί να βάλει την δική της σφραγίδα στα δρώμενα του τόπου μας.

Ξεκινήσαμε με το όραμα δημιουργίας ενός συνδυασμού που θα είναι η ΑΛΛΗ πρόταση για τον Δήμο Κιλκίς.  Ενός συνδυασμού που θα συμπυκνώνει τις αγωνίες και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας για έναν Δήμο αποτελεσματικό, λειτουργικό, αλληλέγγυο στις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας, έναν Δήμο συμπαραστάτη του δημότη, έναν δήμο ικανό να χαράζει δρόμους σε μια πορεία  ανάπτυξης  του τόπου μας.

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού μας και εγώ  προσδοκούμε να είμαστε η ΑΛΛΗ πρόταση για τον Δήμο Κιλκίς διότι δεν μας βαραίνει τίποτα από το παρελθόν, δεν συμβιβαζόμαστε με αυτά που συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια στον τόπο μας, δεν αντιγράφουμε συνταγές καταδικασμένες στην συνείδηση του κόσμου και δεν ακολουθούμε πρακτικές που προσβάλουν την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας.

Τούτες τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας αθλιότητας από ορισμένους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους, ανακυκλώνοντας παθογένειες που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, με άκρατη και αόριστη υποσχεσιολογία, με ανίερες συμμαχίες παλαιάς κοπής, με επιχειρούμενες προβοκάτσιες, με περίεργες «συναλλαγές»  κάτω από το τραπέζι.

Είμαστε μακριά και απέναντι από όλα αυτά. Θέλουμε να είμαστε η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που θα σηματοδοτεί την διαφορετικότητα σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Θέλουμε να είμαστε αυτοί που με την δική σας υποστήριξη θα μας δώσετε την δύναμη να ανακόψουμε και να  ανατρέψουμε αυτόν τον κατήφορο. Και μόνον εσείς μπορείτε να το κάνετε. Μην ενδίδετε σε πιέσεις, μην πιστεύετε σε υποσχέσεις κενού περιεχομένου, μην φοβάστε τις απειλές, μην αποδέχεστε την εικονική πραγματικότητα που θα σας πλασάρουν, μην ανακυκλώνετε το πολιτικό κατεστημένο το οποίο από το παρασκήνιο επιχειρεί να κινεί τα νήματα της διαπλοκής.

Αυτήν την στιγμή είστε εσείς που μπορείτε με τον λόγο σας, τα επιχειρήματά σας, τις επαφές σας και τελικά με την ψήφο σας να σηματοδοτήσετε το διαφορετικό, την άλλη πρόταση, τα άλλα πρόσωπα, τις άλλες αξίες, τις οποίες φιλοδοξούμε να εκφράσουμε με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο  με καταξιωμένα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας.

Θέλουμε να είμαστε αληθινοί, έτσι όπως μας γνωρίζετε στην καθημερινότητά μας.

Η κρισιμότητα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών οφείλεται σε τρις  χαρακτηριστικούς λόγους.

Α) Η έξοδος από τις ασφυκτικές δεσμεύσεις των μνημονίων δίνει άλλες δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης και στελέχωσης  της  Τ.Α  και

Β) Η καθιέρωση της απλής αναλογικής επιβάλει την συλλογικότητα στην λειτουργία των οργάνων του Δήμου και κατανέμει ρόλους και ευθύνες σε όλους τους συμβούλους και τα μέλη των επιτροπών.

Γ) Στην διάρκεια της τετραετίας ξεκινάει η συζήτηση για τις κατατμήσεις των Δήμων.

Η Ελληνική κοινωνία αυτά τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης, πέρασε μεταξύ σφύρας και άκμονος, και από αυτήν την ασφυξία δεν μπορούσε να λείπει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι παθογένειες που μας οδήγησαν στην κρίση είναι γνωστές και δεν είναι της ώρας να τις αναλύσουμε. Γεγονός όμως είναι φίλες και φίλοι ότι όλα αυτά τα χρόνια χαμηλώσαμε τον πήχη των αξιών και των ιδεών μας.  Αυτό συνέβη  στον Δήμο τον δικό μας.

Η έλλειψη συνοχής των διοικήσεων και η έλλειψη οράματος  αυτονόμησε δυνάμεις κακοδιαχείρισης δίνοντας πρόχειρες λύσεις στα προβλήματα του Δήμου. Μεταθέσανε για το μέλλον  σοβαρές παρεμβάσεις που έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί ή να είχαν δρομολογηθεί πριν από χρόνια.

Τοποθέτησαν τα οικονομικά στο επίκεντρο της προσοχής τους και παράβλεψαν την επαφή με την κοινωνία, απαξίωσαν την έννοια της συλλογικότητας που κινητοποιεί την κοινωνία και εξυψώνει τον άνθρωπο.

Οι ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις του Δήμου εδώ και χρόνια είναι το ζητούμενο, η εγκατάλειψη  πολλών  τμημάτων  στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού υποβάθμισαν και απαξίωσαν θεσμικά τον ρόλο του Δήμου στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Είναι ανύπαρκτη η εξωστρέφεια του Δήμου μας όσον αφορά την πολιτισμική και πολιτιστική ταυτότητά του.

Παραμένουν άλυτα χρόνια προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους περιμετρικούς δρόμους της πόλης, τις πεζοδρομήσεις του κέντρου, την διεκδίκηση παλαιών στρατοπέδων, την αναβάθμιση του Ηρώον, την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής στην λίμνη Δοϊράνη, τις εγκαταλειμμένες παιδικές χαρές, τα αναξιοποίητα ιστορικά κτίρια, τους χώρους πρασίνου, την αισθητική των δημόσιων χώρων, τους χώρους στάθμευσης κ.ά.

Δεν πάρθηκαν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση και στελέχωση του Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων, δεν διεκδίκησαν την οδική σύνδεση Κερκίνης – Ποντοκερασιάς, δεν υπάρχει στην φαρέτρα του δήμου το ζήτημα της κατασκευής του φράγματος Μεταξοχωρίου, δεν πήρε πρωτοβουλίες για την απόδοση  τίτλων κυριότητας σε οικισμούς του δήμου, παραμένουν άλυτα ακόμη τα προβλήματα υδροδότησης  σε πολλούς οικισμούς. 

Και αυτά είναι μερικά από όσα αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας το οποίο θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.

Περιγράφοντας συνοπτικά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Δήμο, δεν ερχόμαστε ως μεσσίες να σας υποσχεθούμε άμεσες  λύσεις για όλα τα προβλήματα του Δήμου. Θα ήμασταν ανακόλουθοι και αναξιόπιστοι. Τα προβλήματα είναι πολλά, χρειάζονται χρόνο για την επίλυσή τους, χρειάζονται αποφάσεις για την δρομολόγησή τους, χρειάζονται συγκρούσεις με κατεστημένα, χρειάζονται αγώνες για να ανατρέψουμε την μοίρα που μας επιφύλαξαν οι «Μανιάτιδες»  χαρακτηρίζοντας μέρος του δήμου μας ως υποβαθμισμένη περιοχή, χρειάζονται ώριμες μελέτες  για την ένταξη έργων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, χρειάζεται αναβάθμιση και αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου, χρειάζονται δυναμικές παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Περιφέρεια και το κράτος και τελικά χρειάζεται αυτοί που θα αναλάβουν τη διοίκηση του Δήμου μας να σηκώσουν μανίκια και να πιάσουν δουλειά και όχι απλά να φωτογραφίζονται χαμογελαστοί σε χορούς και πανηγύρια.

Πάνω από όλα χρειάζεται η δική σας καθημερινή παρέμβαση και δραστηριοποίηση στα δρώμενα του Δήμου μας.

Θα τολμούσα να πω ότι βρισκόμαστε σε μια ευτυχή συγκυρία, έχοντας στα χέρια μας μια πολύ σπουδαία απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ακύρωση της επένδυσης μεταλλείων. Οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε, για την αλλαγή χρήσης της περιοχής των Κρουσσίων και την ανάδειξη των ορεινών όγκων των κρουσσίων και μπέλλες, αλλά και της Δοϊράνης ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού. Είναι στο χέρι της νέας Διοίκησης του Δήμου μας αυτό!

Επιπλέον, η σημερινή Κυβέρνηση, μέσω των προγραμμάτων Φιλόδημος 1 & 2 του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει διαθέσει περισσότερα από 2δις. Ευρώ στους Δήμους όλης της χώρας την περίοδο 2018-2019 για ενίσχυση έργων, υπηρεσιών και δράσεων που μπορούν να βελτιώσουν άμεσα την καθημερινότητα των δημοτών και να αναβαθμίσουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων. Ο Δήμος Κιλκίς δεν έχει αξιοποιήσει στο βαθμό που θα μπορούσε τα κονδύλια αυτά. Είναι δυνατόν, ένας δήμος καθαρά αγροτικός να μη διεκδικεί κονδύλια για αγροτική οδοποιία; Για ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων, για συντήρηση και επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, για επανάχρηση δημοτικών κτιρίων..

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα κονδύλια αυτά και θα διεκδικήσουμε και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) και από όπου αλλού μπορούμε.

Αυτές οι 20 ημέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη, θα είναι καθοριστικές για την έκβαση του αποτελέσματος των εκλογών για τον Δήμο μας. Ένα αποτέλεσμα που δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο κανέναν διότι από αυτό το αποτέλεσμα εξαρτάται μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του, στους δημόσιους χώρους, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους χώρους άθλησης.

Από αυτό το αποτέλεσμα εξαρτάται η ποιότητα των  επιλογών που θα έχει ο κάθε πολίτης αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο του. Για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την τέχνη, την μουσική, το θέατρο και άλλες δραστηριότητες.

Από αυτό θα εξαρτηθεί η εικόνα και η αποτελεσματικότητα  του Δήμου γενικότερα. Σίγουρα αυτό που ζούμε σήμερα δεν σας αρέσει, δεν είναι μέσα στις επιλογές σας, δεν είναι αυτό που αξίζει η μικρή δική μας κοινωνία. Η στασιμότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής κατάστασης. Εδώ και αρκετό καιρό ο Δήμος είναι στον αυτόματο πιλότο.

Σε αυτήν την κατάσταση όμως δεν ευθύνονται μόνο τα θεσμικά όργανα του Δήμου, ευθύνονται και συγκεκριμένα πρόσωπα, τόσο στην συμπολίτευση όσο και στην αντιπολίτευση, που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τα πεπραγμένα του Δήμου. Είναι τα ίδια πρόσωπα που σήμερα έρχονται να διεκδικήσουν την ψήφο σας. Είναι τα ίδια πρόσωπα που σας χτυπάνε την πλάτη για να τους δώσετε το δικαίωμα να συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια και μάλιστα από θέση ισχύος. Είναι τα ίδια πρόσωπα τα οποία μη έχοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία έχουν χαμηλώσει τον πήχη των αξιών προκαλώντας το αίσθημα της απαξίωσης του πολίτη προς το κοντινότερο κέντρο εξουσίας που είναι ο Δήμος.

Αν θέλετε να παραμείνουν τα πράγματα όπως είναι μπορείτε να τους ξαναψηφίσετε.

Αν δεν βολεύεστε όμως με την παρούσα κατάσταση υπάρχει και το άλλο, το διαφορετικό, το εναλλακτικό, το άφθαρτο, το πρωτοποριακό.

Αυτήν την δεύτερη επιλογή θέλουμε να εκφράσουμε με τον συνδυασμό «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη». Με το πρόγραμμά μας και τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου μας, αξιόλογα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας.

Είμαστε η δύναμη με την έξωθεν καλή μαρτυρία, η δύναμη της συνέπειας σε όσα λέμε και κάνουμε, η δύναμη των αξιών, η δύναμη της αλληλεγγύης.

Τελικά θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών.

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον συνδυασμό μας είναι:

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ

ΜΑΛΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΣΕΙΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΠΕΤΣΑΣ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΦΑΡΜΑΚΟΜΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΟΙΡΑΝΗΣ

ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ (ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ) ΤΟΥ ΑΖΑΡΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΛΕΝΑ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΖΩΗΡΟΣ ΜΕΛΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΕΣΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

ΜΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΑΓΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ (ΝΟΠΗ) ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΙΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΡΙΖΑΚΗ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΑΧΠΑΖΗ ΑΝΤΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΦΡΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΡΟΥΣΣΩΝ

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΒΛΑΔΗΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΚΙΖΙΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΜΟΥΤΑΦΤΣΗΣ ΜΑΥΡΟΔΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΡΙΩΝ

ΚΟΚΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΣΥΤΜΑΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ

ΚΩΦΙΔΟΥ ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

ΜΠΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΓΙΑΖΗ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΕΡΣΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΣΩΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΜΕΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ