Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 3:33:33 μμ
etpa
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 13:50

Ουδέν ζήτημα νομιμότητας συμμετοχής του Δημήτρη Τσαντάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Παρότι αρχικά διαφάνηκε πως προκύπτει θέμα με τον επικεφαλής της παράταξης « Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» Δημήτρη Τσαντάκη αναφορικά με την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς μετά την ανάδειξή του σε αναπληρωτή διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών ΠΕ Κιλκίς, νεότερες πληροφορίες μας επιμένουν ότι προσεκτική νομική διερεύνηση του ζητήματος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται νομικό κώλυμα.

 

Θα είναι μια θετική εξέλιξη αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, καθώς δεν θα διαταράξει τη λειτουργία του σώματος με την υποχρεωτική απουσία ενός εκ των πλέον έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών του δήμου, όπως είναι ο κ. Τσαντάκης.

Υπενθυμίζουμε ότι ευθύς αμέσως μετά την ανάδειξή του σε αναπληρωτή διευθυντή ο κ. Τσαντάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του σώματος κ. Παύλο Θωμαΐδη ζητώντας να πληροφορηθεί εάν υφίστανται νομικό κώλυμα.

Ο κ. Θωμαΐδης με τη σειρά του  ζήτησε τη γνωμάτευση επί του θέματος  τόσο του νομικού τμήματος του δήμου όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσημες απαντήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, δεν έχει λάβει ακόμα, ωστόσο έγκυρες πληροφορίες μας επιμένουν ότι τούτο δεν θα καθυστερήσει πλέον και στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν το τέλος Αυγούστου, θα έχει ξεκαθαριστεί εάν υφίσταται νομικό κώλυμα ή όχι. Προς τούτο μάλιστα θα αρκεί η γνώμη του Νομικού Τμήματος του Δήμου Κιλκίς το οποίο άλλωστε δύναται να συνεργαστεί με την αντίστοιχη υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως προανάκρουσμα της τελικής απόφασης θεωρείται αυτή ταύτη η θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Θωμαΐδη. Ο οποίος αποστέλλει κανονικά πρόσκληση συμμετοχής στις συνεδριάσεις στον κ. Δημήτρη Τσαντάκη. Και είναι βέβαιον ότι ο άτεγκτος σε θέματα νομιμότητας κ. Θωμαΐδης δε θα έπραττε ελαφρά τη καρδία ο,τιδήποτε  αντέκειτο στο νόμο ή  προκαλούσε ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων του σώματος στο οποίο προεδρεύει.

Όπερ έδει δείξαι.