Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 8:52:09 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Με τα ισχύοντα έκτακτα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς της Covid – 19 και με το 50% της δύναμής της θα λειτουργήσει αύριο Σάββατο 15 Μαϊου η λαϊκή αγορά του Δήμου Κιλκίς. Στη λαϊκή αγορά θα συμμετέχουν πενήντα τέσσερις παραγωγοί και εξήντα επαγγελματίες πωλητές. Ως προς τις υγειονομικές ρυθμίσεις υπενθυμίζεται ότι:

Αναμφισβήτητα αποτέλεσε μεγάλη τιμή, η επίσκεψη του Έλληνα Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στον δήμο μας, διότι πρόσφερε την ευκαιρία στους διοικούντες να του παραθέσουν τα διάφορα ζητήματα της περιοχής καθώς και προτάσεις.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αφορούσε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ευρωπού, της Μεσιάς και της Τούμπας, όπου και είχε γίνει η σχετική προεργασία κατά την επίσκεψη του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου που είχε λάβει χώρα το 2018 και συνετέλεσε σε συνεργασία με την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς, κ. Γεωργία Στρατούλη, ώστε να γίνει γνωστό το αρχαιολογικό εύρημα της επιγραφής «Ευρωπαίων Πόλις».

Ένα νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο παρέλαβε ο δήμος Παιονίας ενισχύοντας την υπηρεσία καθαριότητος. Πρόκειται για ένα σάρωθρο μηχανικής σάρωσης, αυτοκινούμενο, τύπου COMPACT χωρητικότητας δεξαμενής απορριμμάτων 4,0 m3, αξίας  162.657,00€, που αποκτήθηκε μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού».

Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 16:21

Κοντά στους νοσηλευτές ο Δήμαρχος Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας νοσηλευτών για να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή στους επαγγελματίες της υγείας που αποτελούν τον κορμό στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού της αποστραγγιστικής τάφρου πλησίον της λιμνοδεξαμενής Αρτζάν Αματόβου, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς,  Ανδρέας Βεργίδης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Κιλκίς Νίκο Γρηγοριάδη, τον ανάδοχο του έργου και στελέχη της υπηρεσίας.

Η βελτίωση της καθαριότητας και της αισθητικής στον περιβάλλοντα αστικό χώρο συνιστά δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του πολίτη. Επειδή αυτή την περίοδο έχουν παρατηρηθεί μικροεστίες μόλυνσης σε διάσπαρτα σημεία της πόλης του Κιλκίς, με ογκώδη αντικείμενα αφημένα άτακτα γύρω από τους κάδους απορριμμάτων και τα πεζοδρόμια και με προϊόντα κηπευτικών εργασιών πεταμένα χύμα στους κάδους,

Με κεντρικό σύνθημα ‘’Κρατάμε το Δήμο μας Ασφαλή’’ και με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Κιλκίς ζητά από τους πολίτες να επιδείξουν το απαιτούμενο  ενδιαφέρον και να συμμετέχουν σε ενέργειες πρόληψης κατά των πυρκαγιών οι οποίες θωρακίζουν την περιουσία τους και το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε στην εκδήλωση εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 9 Μαϊου, ημέρα επίσημης λήξης του β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Ο εορτασμός της ημέρας της Ευρώπης ξεκίνησε φέτος από την Ευρωπό, την πόλη της Ευρώπης στη γη της Μακεδονίας.

Ευχαριστώ τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και τίμησε τον Δήμο μας με την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού.

Εκδόθηκε την 5η Μαΐου η Απόφαση κατανομής 16.910.000,00 ευρώ σε 326 Δήμους της Χώρας για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων, δηλαδή δεν πρόκειται για κάποια επιπλέον οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Κεντρικό Κράτος.