Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021, 5:41:06 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Περιπτώσεις μη ορθής αποτύπωσης οικονομικών στοιχείων από τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων στις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, διαπίστωσε το Υπουργείο κατόπιν ελέγχων που διενήργησε. Στις περιπτώσεις αυτές εντάσσονται και οι δυο Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του νομού Κιλκίς, των δήμων Κιλκίς και Παιονίας.

Στην επιχορήγηση 151 Δήμων της Χώρας προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών με την αριθμ. 81783/26.11.2020 Απόφαση. Η επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 28.190.490,00 € δίνεται αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των συγκεκριμένων Δήμων προς τρίτους (δηλαδή προς Φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης), σύμφωνα με την αριθμ. 2/31648/ΔΠΓΚ/3.8.2020 Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών όπως ισχύει.

Ο Δήμος Κιλκίς στηρίζει έμπρακτα την τοπική επιχειρηματικότητα έχοντας λάβει  εξειδικευμένα μέτρα, κατά τις αρμοδιότητές του, που ανακουφίζουν τις πληττόμενες λόγω Covid – 19 εμπορικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στις δύο περιόδους της υγειονομικής κρίσης.

Ηλεκτρονικώς συνεδρίασε για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου. Το είχαν ζητήσει μετ’ επιμονής άλλωστε οι επικεφαλής των παρατάξεων «Συμμετέχω» Δημ. Αγαθόπουλος και «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Φαχουρίδης καθώς και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής.

Παρέμβαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννη Φαχουρίδη, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, “για τα ζητήματα της Υγείας του λαού του Κιλκίς”:

Για την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου μεταφέρεται η διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς Κιλκίς εξαιτίας της εορταστικής αργίας των ΠεντεκαιΔεκα Μαρτύρων πολιούχων του Κιλκίς.

Σύμβαση, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ανδρέα Βεργίδη και τον ανάδοχο  ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΖΙΑΡΑΣ, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της  Π.Ε. Κιλκίς, και χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Π.Ε Κιλκίς (Ίδιους Πόρους).

Σύμβαση, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ανδρέα Βεργίδη και τον ανάδοχο  ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΖΙΑΡΑΣ, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Κιλκίς, και χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Π.Ε Κιλκίς (Ίδιους Πόρους).

 Με ένα προσωπικό μήνυμα από καρδιάς ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, τονίζει πως ο δήμος Κιλκίς θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των γιατρών και των νοσηλευτών με όλες του τις δυνάμεις:

Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπ. Εσωτερικών (αριθμ. 79903/20.11.2020) δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19».