Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 12:40:13 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από το δήμο Κιλκίς οι απολυμάνσεις στο δημόσιο χώρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πρόληψη πιθανών εστιών διασποράς του κορονοϊού. 

Ιδιαίτερα σκληρή η απάντηση του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, προς τον επικεφαλής της Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς, Δημήτρη Τσαντάκη, για την ανάρτησή του όσον αφορά τα δημοτικά τέλη και το γιορτινό στολισμό της πόλης, την οποία και είχαμε αναδημοσιεύσει στο eidisis.gr.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 10:27

Απολύμανση στα Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε.

Συντάκτης:

Η διοίκηση της δημοτικής εταιρείας ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε. αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους και τους καταναλωτές.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 22:26

Νέος στόλος 25 οχημάτων στο δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ας είναι καλά ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Και η ετοιμότητα του Δήμου Κιλκίς να αξιοποιήσει τους πόρους του για να ανανεώσει τον γέρικο και λιμνάζοντα στα συνεργεία στόλο του. Διότι με ίδιους πόρους αγορά 25 μηχανημάτων απλά δεν γίνεται.

Ήταν πριν 10 χρόνια ακριβώς (14 Νοεμβρίου 2010) όταν άφησε την τελευταία του πνοή ο αείμνηστος Σπύρος Αυγητίδης. Ο Δήμαρχος Κιλκίς των μεγάλων έργων, που αναμόρφωσαν και προσέδωσαν σύγχρονη όψη στην πόλη του Κιλκίς.

Κριτική στη δημοτική αρχή ασκεί με ανάρτησή του ο επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς», Δημήτρης Τσαντάκης, τονίζοντας πως σήμερα η κοινωνία είχε ανάγκη από μείωση των δημοτικών τελών και όχι από ακριβοπληρωμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Απάντηση στην ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς δίνει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον Γιάννη Φαχουρίδη, τονίζοντας: "Μύθος τα περί ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής του Δήμου Κιλκίς για το 2021”.

Με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ [μέσω της πλατφόρμας e:presence.gov.gr], θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00, η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Θέμα 1ο

Αναμόρφωση [13η] Προϋπολογισμού Εσόδων - Εξόδων Δήμου Κιλκίς, οικονομικού έτους 2020

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

Θέμα 2ο

Έγκριση της προμήθειας με τίτλο: "Προμήθεια Μηχανημάτων, Οχημάτων και Αθλητικού Εξοπλισμού" [Αρ. Μελ. Π26/2020 ΔΤΥ - Π/Υ: 1.792.199,98€] μέσω του Προγράμματος "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" και υποβολή σχετικού αιτήματος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

                    Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Θέμα 3ο

Ανάκληση της υπ' αριθμ. 67/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς περί τροποποίησης της υπ' αριθμ. 56/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς που αφορά την επιχορήγηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για την κατασκευή του Έργου: "Συντήρηση κτιριακής υποδομής Εξωτερικών Ιατρείων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς"

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

Θέμα 4ο

Επιχορήγηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς [κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006], για τις ανάγκες κατασκευής του έργου: "Συντήρηση κτιριακής υποδομής Εξωτερικών Ιατρείων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς"

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Νομική Υπηρεσία

Θέμα 5ο

Αναστολή ισχύος επαγγελματικών και παραγωγικών αδειών πωλητών υπαίθριου εμπορίου λαϊκών αγορών

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

Θέμα 6ο

Έγκρισης μείωσης του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων έως σαράντα τοις εκατό (40%) των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2020 - 2021

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών

Θέμα 7ο

Ενεργοποίηση 5 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Δήμο Κιλκίς, ως μέλος του Δικτύου SDG 17 Greece, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμων Στόχων 2020

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Τμήμα Απασχόλησης, Τουρισμού και Πολιτισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς

Θέμα 8ο

Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Κιλκίς με την επωνυμία "ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ"

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικών Οργάνων

Θέμα 9ο

Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Κιλκίς στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κιλκίς και του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο "Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στο Δήμο Κιλκίς" [MIS: 5037643 - 4321/1483/A3 απόφαση ένταξης της ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ]

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 14:19

Απορριμματοφόρο ανακύκλωσης στο Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Σε κανονική λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου  το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης του Δήμου Παιονίας.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 12:25

Rapid tests στο Σ.Σ. Μουριών τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Συντάκτης:

Δωρεάν διαγνωστικά τεστ (rapid tests) για τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στο Σ.Σ. Μουριών, μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής.