Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 1:25:58 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 10:08

Πρόσληψη 33 ατόμων στο δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες), συνολικά 33 ατόμων προχωρά ο δήμος Κιλκίς για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Τμήματος Καθαριότητας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς.

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου εντός του οικισμού της Γοργόπης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου  «Συντήρηση της Επ.Ο.19 στο τμήμα Αξιούπολη-Γοργόπη-Γουμένισσα» , το οποίο θα βελτιώσει την ασφάλεια των οδικών αξόνων που περιλαμβάνει το προαναφερόμενο έργο.

Από τη δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τις αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που έχει προκαλέσει η πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, την οποία όλα τα αστικά κόμματα και πρώτα απ' όλα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν, ήρθε να “διασκεδάσει” η διοίκηση και η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Παιονίας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Σε αφίσα κυκλοφορεί από σήμερα το μήνυμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας υπέρ των εμβολιασμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού: «Εμβολιαζόμαστε - Προστατευόμαστε».

Σε συνέχεια της κοινής πρωτοβουλίας παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση των εμβολιασμών και μετά την έκκληση για δωρεάν συμμετοχή στη συλλογική προσπάθεια των διαφημιστικών εταιριών της περιοχής, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χρήστος Γιαννούλης, Χρήστος Παπαστεργίου, Φίλιππος Γκανούλης και Δημήτρης Βάνης επέλεξαν την αφίσα και το μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών.

Την έλλειψη νερού σε χωριά των Κρουσίων και τα μέτρα πυροπροστασίας επισημαίνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, Θεόδωρος Βαφειάδης, με επιστολή του προς το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Κυριακίδη, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλο Θωμαΐδη, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, τον Πρόεδρο Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και τον Τοπικό Τύπο.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς για την ανορθογραφία που βλέπετε στην είσοδο του 2ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς.  Τέσσερα πέντε πλακάκια πεζοδρομίου έχουν καταστραφεί και ο κίνδυνος να προκαλέσουν ατύχημα σε νήπια, εκαπιδευτικούς και γονείς, είναι υπαρκτός.

Εν μέσω καύσωνα οι κάτοικοι τεσσάρων χωριών των Κρουσίων έμειναν χωρίς νερό για ημέρες, καθιστώντας αβίωτη την καθημερινότητά τους.

Από την περασμένη Τετάρτη μια βλάβη στην υποβρύχια αντλία έθεσε εκτός λειτουργίας τη γεώτρηση που τροφοδοτεί με νερό τα χωριά Θεοδόσια, Ελληνικό, Ίσωμα και Ριζανά. Μπορεί η ΔΕΥΑ Κιλκίς να κινήθηκε άμεσα για την αποκατάσταση της βλάβης, αλλά η ουσία είναι πως με τις θερμοκρασίες στο κόκκινο, οι κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό για ημέρες!

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 19:59

Έρχονται μειώσεις στα δημοτικά τέλη του Κιλκίς

Συντάκτης:

Αυτή είναι μια πραγματικά καλή είδηση καθώς αφορά σε μειώσεις δημοτικών τελών για όλους τους δημότες του Κιλκίς ενώ έμφαση θα δοθεί σε ειδικές ομάδες όπως ΑΜΕΑ και πολύτεκνοι.
Την αισιόδοξη αυτή είδηση πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν προανήγγειλε πως από τον προσεχή προϋπολογισμό και επομένως για τα δημοτικά τέλη έτους 2022 θα ισχύσουν μειώσεις εξαιτίας της αύξησης των δημοτικών εσόδων του ιδίου έτους ως αποτέλεσμα των φορολογήσιμων τετραγωνικών μέτρων .

Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους αιρετούς των Δημοτικών Ενοτήτων ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης είχε σήμερα συνεργασία με τους Κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Τερπύλλου σε δύο κύκλους, σύμφωνα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τη συμμετοχή των Κοινοταρχών Τερπύλλου Νίκου Χάσογλου, Αγίου Μάρκου Αθανάσιου Σεφερίδη, Αναβρυτού Σταύρου Καρυπίδη, Αντιγόνειας Θεοφύλακτου Γιαννουλίδη, Βάθης Αναστάσιου Νικολαϊδη, Γερακαριού Σάββα Ανδρεανίδη, Ελληνικού Παναγιώτη Πουλτουρτζίδη, Επταλόφου Παναγιώτη Αμοιρίδη, Ευκαρπίας Νίκου Ανδρεάδη, Θεοδοσίων Λάζαρου Τσαχουρίδη, Ισώματος Σωτήρη Θρήσκου, Κάτω Θεοδωρακίων Αλέξανδρου Ποιμενίδη Κεντρικού Νίκου Ηλιάδη, Κοιλαδίου Γιώργου Μαυροκεφαλίδη,  Κοκκινιάς Γιάννη Χατζή, Ποντοκερασιάς Κώστα Αμανατίδη, Τριποτάμου Σάββα Πεχλιβανίδη και Φύσκας Παναγιώτη Γραμματικόπουλου.

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 20:40

Και εγένετο Δοϊράνη μπιτς!

Συντάκτης:

Οι παλιοί αναπολούν τις μέρες που η Δοϊράνη ήταν εκεί στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 κάπως σαν το Πευκοχώρι και τη Σάρτη. Να γεμίζουν οι παραλίες της από ηλιοκαμένους- είχε και τότε καύσωνες- που έβρισκαν στα δροσερά νερά της καταφύγιο και αναψυχή.
Κι ύστερα ήρθαν τα χρόνια της αφάνειας. Και της λειψυδρίας. Τα νερά κίνησαν να βρουν το κέντρο της λίμνης. Αποσύρθηκαν εκατοντάδες μέτρα και η σφύζουσα από λουόμενους παραλία μεταβλήθηκε σε δάσος.

Σελίδα 1 από 281