Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 9:17:56 πμ

Αυτοδιοίκηση

Προϊόντα του προγράμματος ΤΕΒΑ θα αναδιανείμει στους δικαιούχους του ο Δήμος Κιλκίς, ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. Ο χώρος της διάθεσης των ειδών είναι πίσω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ανδρέα Παπανδρέου 3) από τις 9:00 έως τις 11:00.

Το σημαντικό πρόβλημα που ενέσκηψε με την εκπαίδευση των παιδιών των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων στο δήμο μας, επανέφερε για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την κυβερνητική αβελτηρία αλλά και την ανεπάρκεια και πλήρη απραξία της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου.

Ολοκληρώθηκε η σήμανση των οδών της λαϊκής αγοράς του Κιλκίς. Διαγραμμίσεις σε κίτρινο χρώμα χαράχθηκαν σε τμήματα των δρόμων Γεωργίου Καπέτα, Θεσσαλονίκης, Μοσκώφ, Τσιρογιάννη, Β. Ρώτα, Παπαθεοφίλου καθώς και στο διάδρομο που διασχίζει κάθετα την πλατεία από την οδό Γεωργίου Καπέτα μέχρι και την οδό Β. Ρώτα.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά σε σχέση με το παρατεινόμενο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Κιλκίς για λόγους αποτροπής της διασποράς του Covid -19.

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, υπογραμμίζει, σε γραπτή δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, έπειτα από την παράταση– μέχρι τις 12 Οκτωβρίου – των μέτρων που, ήδη, ισχύουν.

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 11:14

"Συμμετέχω": Δεν είναι αθώοι

Συντάκτης:
5,5 χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας αναμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη. 
Στις 7 Οκτωβρίου του 2020 το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ετυμηγορία. Μετά από μια σειρά εγκλημάτων, και με αποκορύφωμα τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής για την περίοδο 2012-2015 δικάζεται για όσα έχει διαπράξει.

Διορθώθηκε το άρθρο 29 του Ν/Σ του Υπ.Εσωτερικών, όσον αφορά το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Στο επίσημο έγγραφο “νομοτεχνικών βελτιώσεων” που κατέθεσε ο Υπουργός στη Βουλή στις 2.10.2020, τρεις από τις συνολικά είκοσι οκτώ τροποποιήσεις που επέρχονται - συγκεκριμένα η Νο. 10, 11 και 12- αφορούν το άρθρο του “Βοήθεια στο Σπίτι”. 

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Γουμένισσας, Αστέριου Τάτση,, παραδόθηκαν 110 επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες στον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να μοιραστούν στους ισάριθμους μαθητές του.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, με την οποία η Κοινότητα Γουμένισσας επιθυμεί να εκφράσει τη στήριξή της στο έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας και να ευχηθεί σε όλους μια καλή και ασφαλή σχολική χρόνια.

Συνέντευξη στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ και στον Θεοφύλακτο Παγλαρίδη.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς έκλεισε δεκατρείς μήνες αφ’ όταν ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς. Είναι μια καλή ευκαιρία, λοιπόν να τον ρωτήσουμε τι έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα, ποιες είναι οι προτεραιότητές του.
Ήταν μια περίοδος δύσκολη καθώς μεσολάβησε η πανδημία του κορονοϊού το Φεβρουάριο. Περάσαμε το πρώτο κύμα και οδεύουμε ολοταχώς προς το δεύτερο. Από τα κρούσματα που παρουσιάζονται καθημερινά, φαίνεται ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα από την πρώτη φάση.

Με αφορμή επικριτική δήλωση του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του πολίτη’’ σχετικά με την απόρριψη του αιτήματός της για τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς εξαιτίας των επιβληθέντων μέτρων έναντι του Covid – 19 και με θέμα την κατάσταση στα σχολεία η Δημοτική Αρχή του Κιλκίς προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση: