Quantcast
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, 9:04:00 μμ

Αυτοδιοίκηση

Συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, αναβάλλεται η προγραμματισμένη σημερινή (Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, για την προσεχή Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 με την ίδια ημερήσια διάταξη.

Μόνο θλίψη και οδύνη προκαλεί η είδηση του θανάτου 39 συνανθρώπων μας  από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σε κάθε τραγωδία, η αναζήτηση ευθυνών δεν περιορίζεται μόνο στην παραίτηση ενός υπουργού και στη σύλληψη του σταθμάρχη. Το απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο και η έλλειψη σύγχρονων συστημάτων φωτοσήμανσης καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών υποδομών. Για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα και στον τόπο μας.

Συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, μετά από παραίτηση του Πρόεδρου και της Γραμματέας του, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο δημοτικό κατάστημα στο Πολύκαστρο, σε ειδική δια ζώσης συνεδρίαση (Δημόσια) του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Προεδρεύων Σύμβουλος

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΖΟΥΡΤΖΟΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, τη θλίψη και τη βαριά σκιά που έχει καταπέσει στη χώρα μας από τη σιδηροδρομική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών και τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων, συμμετέχω στο εθνικό μας πένθος, όπως και όλοι οι πολίτες του Δήμου Κιλκίς, και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Διαβούλευση για την κατάρτιση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη, την Ισότητα και την Συμμετοχή των Ρομά του Δήμου Παιονίας, μετά από πρόσκληση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Εθελοντισμού, κας Λιακοπούλου και υπό τον συντονισμό του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 18:39

Περιπτέρων μνήμες και πάθη

Συντάκτης:

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΙΓΚΟΥ.

(Φωτογραφία: Το νέο περίπτερο στήθηκε ήδη στην πλατεία Ειρήνης, αμέσως μετά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις).

  Το περίπτερο έκανε την εμφάνισή του τον 19ο αιώνα και από τότε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική καθημερινότητα, ενώ αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς δεν το συναντάς αλλού, τουλάχιστον με τη μορφή που έχει στη χώρα μας. Το περίπτερο έχει ανά τις δεκαετίες αποτελέσει σημείο συνάντησης, χώρο για συζήτηση και επικοινωνία, ενώ φυσικά είναι πάντα εκεί όταν έχεις ξεμείνει από τσιγάρα, όταν θες ένα παγωτό κάποιο καλοκαιρινό βράδυ ή όταν ψάχνεις να ξεφυλλίσεις μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό.

Στο δημαρχείο Παιονίας την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023,  ο Κωνσταντίνος Σιωνίδης  με την ιδιότητα του δημάρχου δήμου Παιονίας, ο Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης  με την ιδιότητα του Προέδρου της ΔΕΥΑ  Παιονίας και ο κ. Γιώργος Παπαζήσης ως  νόμιμος  εκπρόσωπος της εταιρείας «ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.»  συνυπέγραψαν την εκτέλεση του έργου « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ» με δαπάνη εργασιών 1.361.249,99 € . Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΥΠ.ΕΣ. μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με τη αριθ. πρωτ. 829/18-6-2020 Απόφαση ΥΠ.ΕΣ.  

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 20:04

Δωρεάν Wi-Fi στο Δημαρχείο Κιλκίς

Συντάκτης:

Νέο δίκτυο ελεύθερου Wi-Fi λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου στο πλαίσιο της εντεινόμενης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στα ψηφιακά αγαθά και να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά τους.

Το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου απέκτησε ο κ. Χριστόφορος Απατσίδης, ο οποίος ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη ,να εκτελεί τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά του.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχήθηκε στο νέο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς δύναμη και φώτιση στην άσκηση των καθηκόντων του με πυξίδα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών του Δήμου Κιλκίς.

Τακτική και δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, την 28η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 17.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: