Quantcast
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023, 10:59:38 πμ

Αυτοδιοίκηση

Την επανίδρυση του συνδυασμού του με νέο όνομα και όραμα ανακοίνωσε ο π. δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, σε ανοιχτή συγκέντρωση που οργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου, έναν χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές του δεσμεύσεις, κάνοντας όμως και την αυτοκριτική του, «διδαχθήκαμε από τα λάθη και την ήττα μας στις προηγούμενες εκλογές».

Δεν με εξέπληξε η επίθεση του αντιδημάρχου Αθ. Τζούρτζου εναντίον εμού του προέδρου της Κοινότητας Γουμένισσας, καλώντας με μάλιστα να παραιτηθώ.
Είναι εύκολο σε εμένα να αντικρούσω τις αστήρικτες και εν τέλει κατασκευασμένες κατηγορίες που εκτοξεύει απλώς και μόνο για να «βγει λάδι» ο ίδιος και η διοίκηση του δήμου για την προσβλητική και βλαπτική για τα συμφέροντα της πόλης μας συμπεριφορά τους.
Τι να θυμηθώ;

Οι αψίδες της προσχολικής αγωγής στον Δήμο Κιλκίς στερεώνονται σε πιο ισχυρές βάσεις με την θετική παρεμβατική συμβολή της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπου με ιδιαίτερη ευαισθησία στέκεται δίπλα στα μικρά παιδιά, στους παιδαγωγούς και στους γονείς.

Ο Δήμος Παιονίας προκηρύσσει διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ» με προϋπολογισμό 400.000,00€ (με ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Αλληλεγγύης του άρθρου 196 ν. 4662/2020.

Συμβασιοποιήθηκε το έργο « ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ   ΠΟΝΤΟΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ» προϋπολογισμού 230.000,00€ με δαπάνη εργασιών   200.100,02€)

Στο Δημαρχείο Παιονίας την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου   2022, οι κύριοι    Σιωνίδης  Κωνσταντίνος με την ιδιότητα του Δημάρχου Δήμου Παιονίας και   Πετρίδης Παύλος ως εκπρόσωπος της  ΠΕΤΡΙΔΗΣ Π. ΠΑΥΛΟΣ ΕΔΕ   υπέγραψαν το συμφωνητικό ανάθεσης του έργου.

Οι Λαϊκές Αγορές είναι (και) Πολιτισμός.
Τι σχέση μπορεί να έχει το Παρίσι με την Αξιούπολη... μεγάλη!
Σήμερα πήγαμε στην ιστορική υπαίθρια λαϊκή αγορά της Αξιούπολης.
Είδαμε φίλους και γνωστούς, συζητήσαμε με παραγωγούς και πωλητές και ακούσαμε τους προβληματισμούς τους...
Άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους, οικογένειες του μόχθου, δουλεύοντας στα χωράφια, παράγοντας ντομάτες, ντοματάκια, πιπεριές, μελιτζάνες και όλα τα καλούδια.

Μετά από περισσότερο από μια εβδομάδα αποκαταστάθηκε η βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, η οποία σε ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Τρίτης 9-11-2022 αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η σοβαρή τεχνική βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο της Π.Ε. Κιλκίς. Ως εκ τούτου, οι πολίτες μπορούν, πλέον, να επικοινωνούν και τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας".

Με αίσθημα ευθύνης στη νέα γενιά ο Δήμος Κιλκίς δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να ξεφυλλίσουν την ιστορία του τόπου τους και να σταθούν στην προσφυγική του ταυτότητα ακουμπώντας στην τομή του ενός αιώνα από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων, οι εργασίες αντικατάστασης του ενεργοβόρου φωτισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, με νέου τύπου πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED).

Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου και τις πρώτες ημέρες του τρέχοντος μήνα (Νοέμβριος 2022), εργασίες αντικατάστασης έγιναν στα σημεία:

Η Δημοτική Παράταξη «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» και ο επικεφαλής Χρήστος Γκουντενούδης σας προσκαλούμε σε πολιτική εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Η Παιονία μας την επόμενη πενταετία!». 
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου.