Αυτοδιοίκηση
Τζιτζικώστας από το Κιλκίς: "Σχεδιάσαμε και θα υλοποιήσουμε το νέο ΕΣΠΑ αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής
Συντάκτης: Eidisis.grΗμερίδα για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 και το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2021 – 2027, με κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κιλκίς.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς έκοψε την πίτα του με τυχερό τον Άκη Πιπερίδη
Συντάκτης: Eidisis.grΜε θερμές ευχές για μια παραγωγική χρονιά σε αποφάσεις που προάγουν την ανάπτυξη του Δήμου Κιλκίς, με ευχές για υγεία και δύναμη στον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς συνοδεύτηκε η κοπή της πίτας στην χθεσινή τακτική του συνεδρίαση.
Τιρεκίδης: Όταν οι αριθμοί ευημερούν, δυστυχούν οι άνθρωποι
Συντάκτης: Eidisis.grΜε έκπληξη είδαμε χθες την δημοτική αρχή να εκδίδει ανακοίνωση για μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τις κατοικίες ατόμων με αναπηρίες 80% και άνω όταν σε άλλους δήμους της χώρας η αντίστοιχη μείωση είναι 100% και για χαμηλότερο ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω).
Δήμος Παιονίας: Μείωση δημοτικών τελών, για τις κατοικίες ατόμων με αναπηρίες 80% και άνω για το 2023
Συντάκτης: Eidisis.grΣύμφωνα με την υπ’ αριθ. 145/2022 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, καλούνται όσοι κάτοικοι πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, να υποβάλλουν στο Δήμο μας αίτηση για μείωση των τελών καθαριότητας για το έτος 2023.
Εθιμοτυπική επίσκεψη νέου Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κιλκίς στον Δήμαρχο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΤον νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κιλκίς πύραρχο Νικόλαο Παλαμούτη δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς συνεχάρη τον κ. Παλαμούτη και του ευχήθηκε να ανταποκριθεί με επιτυχία στην άσκηση των νέων του καθηκόντων με ασφαλές εχέγγυο και την εμπειρία που έχει αποκτήσει στην αντίστοιχη Διοίκηση της Νάουσας. Συγχαρητήριες ευχές έδωσε και στον παριστάντα νέο αναπληρωτή Διοικητή Χρήστο Γκαντίδη.
Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας 28ης Οκτωβρίου (ΑΝΩ ΣΟΑ) στο Πολύκαστρο
Συντάκτης: Eidisis.grΤην Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 ο κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης με την ιδιότητα του δημάρχου δήμου Παιονίας και η κοινοπραξία «Βασίλειος Τερζής – Αργύριος Μπαϊρακλιλής - Δημήτριος Νίκογλου», υπέγραψαν το συμφωνητικό του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ» προϋπολογισμού 600.000,00€ με έκπτωση 42,42% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης, όπως προέκυψε από το αποτέλεσμα της αντίστοιχης δημοπράτησης που διενήργησε ο δήμος Παιονίας.
Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Παιονίας την Παρασκευή 17/2
Συντάκτης: Eidisis.grΜε 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα.
Τα θέματα είναι:
Του κατάσχεσαν τους λογαριασμούς για 300 ευρώ!
Συντάκτης: Eidisis.grΈνας πολίτης της Παιονίας διαμαρτύρεται με επιστολή του προς την εφημερίδα μας διότι το κράτος προέβη σε κατάσχεση των τραπεζικών του λογαριασμών για χρέος προς το δήμο (δημοτικά τέλη) μικρότερο από 300 ευρώ!
Δεν εξετάζουμε το αν ο Δήμος Παιονίας καλώς έπραξε και κίνησε τη διαδικασία της κατάσχεσης λογαριασμών. Προφανώς ο αρμόδιος υπάλληλος έπραξε κατά νόμο διότι, όπως συνέβη παλαιότερα και στο Δήμο Κιλκίς, για μη εισπραττόμενα τέλη, υπόλογος είναι ο αρμόδιος ταμειακός υπάλληλος κι όχι κάποιος δήμαρχος ή αντιδήμαρχος.
Διήμερη επίσκεψη του Χρήστου Παπαστεργίου -Πράξεις για την Μακεδονία- στο δήμο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΤον δήμο Κιλκίς, για σειρά θεσμικών συναντήσεων, επισκέφθηκε το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου 2022, κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», στο οποίο συμμετείχαν ο επικεφαλής Χρήστος Παπαστεργίου, ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Τάκης Τερζίδης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Βαφειάδης και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Λάζαρος Παζαρτζικλής.
Ο Χρ. Γκουντενούδης επιταχύνει τις επαφές για τη συγκρότηση της νέας δημοτικής του ομάδας. Στις 12 Μαρτίου συγκέντρωση και ανακοίνωση ονομάτων
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Χρήστος Γκουντενούδης και η ανανεωμένη δημοτική παράταξη, της οποίας ηγείται με την νέα πλέον ονομασία «ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΙΟΝΙΑ», φαίνεται πως έχουν «ανάψει για τα καλά τις μηχανές».
Επαφές και συναντήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια του Δήμου Παιονίας και οι πληροφορίες μας λένε πως συνεχίζεται αθρόα και με αμείωτη ένταση η προσέλευση νέων στελεχών και φίλων στο συνδυασμό, με το βλέμμα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.