Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022, 1:27:07 μμ

Αυτοδιοίκηση

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται η παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη ΣΟΧ 1/2022 έως την Τρίτη 24 Μαϊου και ώρα 24:00.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με την Α. Π.: ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 5074/16-05-2022, η πρόταση του δήμου Παιονίας για προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ποδηλατοκίνησης, προϋπολογισμού 248.000.

Στα πλαίσια  του προγράμματος αναβάθμισης των σχολικών αύλειων χώρων  που υλοποιεί ο δήμος Παιονίας, ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού δαπέδου ( γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ) στον αύλειο χώρο του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης. Το δάπεδο  τοποθετήθηκε στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ και  είναι προκατασκευασμένος ελαστικός τάπητας ύψους 4,5mm.

Ξημέρωσε η 19η Μαϊου, μια μέρα άφατης θλίψης, πνιγμένη στο αίμα των αθώων, όνειδος για όλη την ανθρωπότητα.

Δεν ήταν η κακορίζικη μοίρα που οδήγησε στην άγρια σφαγή, στις πορείες Λευκού Θανάτου, στα τάγματα εργασίας, στους βανδαλισμούς, στην εξαθλίωση και στη βαριά προσβολή κάθε έννοιας  ανθρώπινης αξιοπρέπειας  353.000 Έλληνες του Πόντου.

Η σημερινή θλιβερή 103η επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων μας επιστρέφει στο παρελθόν και στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στον αφανισμό  353.000 ψυχών του Ποντιακού Ελληνισμού.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (18-5-2022)

Την ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς  να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία και τα επιχειρησιακά σχέδια, όπως είναι ο “Ιόλαος”, και την πεποίθηση πως θα μπορέσει να συνδράμει σε τυχόν ανάγκη απομάκρυνσης πολιτών, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της τρίτης ειδικής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Διοικητήριο, με θέμα «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Ο δήμος Παιονίας δημοπράτησε  το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΙΝΤΟΥΤ» προυπολογισμού 200.000,00 ευρώ.

Το έργο συντήρησης σχολικών μονάδων εκπαίδευσης (του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς) ολοκλήρωσε και παρέδωσε προς χρήση, η  Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη βελτίωση των συνθηκών του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Η τριήμερη επίσκεψη εργασίας της αποστολής του δήμου Παιονίας, στην πόλη Schwäbisch Gmünd της Γερμανίας, για θέματα συνεργασίας όπως η διαχείριση απορριμμάτων και ο βιώσιμος οινοτουρισμό ξεκίνησε στις 16 Μαΐου με συνάντηση στο δημαρχείο της πόλης και εγγραφή στο χρυσό βιβλίο αυτής.