Quantcast
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 2:20:55 πμ

Αυτοδιοίκηση

Με αίσθημα ευθύνης στη νέα γενιά ο Δήμος Κιλκίς δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να ξεφυλλίσουν την ιστορία του τόπου τους και να σταθούν στην προσφυγική του ταυτότητα ακουμπώντας στην τομή του ενός αιώνα από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων, οι εργασίες αντικατάστασης του ενεργοβόρου φωτισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, με νέου τύπου πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED).

Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου και τις πρώτες ημέρες του τρέχοντος μήνα (Νοέμβριος 2022), εργασίες αντικατάστασης έγιναν στα σημεία:

Η Δημοτική Παράταξη «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» και ο επικεφαλής Χρήστος Γκουντενούδης σας προσκαλούμε σε πολιτική εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Η Παιονία μας την επόμενη πενταετία!». 
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου.

Στο κέντρο της όμορφης Αξιούπολης ο δήμος Παιονίας ξεκίνησε το έργο αφαίρεσης των κυβόλιθων, για να ασφαλτοστρωθεί και πάλι ο δρόμος της Μ. Αλεξάνδρου, που συνδέει τις δυο κεντρικές πλατείες της κωμόπολης.

Το έργο ανάπλασης του κέντρου της Αξιούπολης σχεδιάστηκε από την τότε δήμαρχο Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου, ξεκίνησε η κατασκευή από τον πρώτο δήμαρχο Παιονίας, Θανάση Λαπόρδα και ολοκληρώθηκε στον ένα χρόνο της θητείας του πρώην δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (2-11-2022)

Με πολύχρωμα χρυσάνθεμα στολίστηκε ο δημόσιος χώρος δίνοντας μια όμορφη αισθητική πινελιά στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς.

Η είσοδος του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς, το Δημοτικό Πάρκο – Κήπος, το πάρκο Γαλήνη και το τρίγωνο της εισόδου προς το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, έχουν μετατραπεί σε θαυμάσιους ανθόκηπους, με σύμμαχο την καλοκαιρία στη διατήρηση της ζωντάνιας των χρωμάτων και του χαρακτηριστικού αρώματος των αγιοδημητριάτικων στο μικρό παρατεινόμενο καλοκαιράκι του Οκτωβρίου. 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας με αφορμή την απουσία μουσικής μπάντας από την παρέλαση της 23ης Οκτωβρίου στην Γουμένισσα επιχείρησε για μια ακόμη φορά να κρύψει την ανυπαρξία και την έλλειψη προτάσεων και επιχειρημάτων και να κάνει φτηνή αντιπολίτευση.

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 είναι μία λαμπρή ημέρα για τους απανταχού Έλληνες.  Η επέτειος για το έπος του ’40 αποστέλλει μηνύματα εθνικής ομοψυχίας και ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες.

Το ιστορικό ΟΧΙ στους Ιταλούς, ήταν το ΟΧΙ ενός ολόκληρου λαού κατά του φασισμού, ενός λαού που γνωρίζει πολύ καλά πως κερδίζονται οι σκληρές μάχες.

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023.

Όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου.

Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: