espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 6:30:15 μμ

Αυτοδιοίκηση

"Για πολλοστή φορά ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κιλκίς κ. Θωμαϊδης Παύλος, βρέθηκε κατώτερος των περιστάσεων, όταν αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία, επικαλούμενος τον κανονισμό, ψήφισμα που κατέθεσαν τρεις επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων και πέντε Δημοτικοί  Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και αφορούσε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ. 

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (19-10-2021)

Η παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” ήταν παρούσα στο κάλεσμα της αντιπεριφέρειας Υγείας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για συμμετοχή στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στις νέες εγκαταστάσεις της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Πανελλήνιου Συλλόγου “Άλμα Ζωής” #SailForPink. Την παράταξη εκπροσώπησαν οι Περιφ. Σύμβουλοι Δήμητρα Θωμά και Έφη Ναβροζίδου.

Οκτώ θέσεις άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε καθορισμένους χώρους της πόλης προσφέρει ο Δήμος Κιλκίς σε παραγωγούς – πωλητές που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς η διάρκεια της παραχώρησης των θέσεων καθορίστηκε από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.  

Στις εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αναπτύχθηκαν εισηγήσεις και παρεμβάσεις για τις θεσμικές και οικονομικές λειτουργίες των Δήμων, την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, την διαχείριση των αποβλήτων, τη μετάβαση της Αυτοδιοίκησης στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης αξιώθηκε της μεγάλης τιμής να συμμετάσχει σήμερα το πρωί στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου

κ. Βαρθολομαίου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών υπό τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαμε με την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς κ. Κατερίνα Ζιούτα -Γιαννακούλα στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα eidisis.gr.
Ιδού μια σύνοψη μόνο των σημαντικότερων πτυχών της συνέντευξης καθώς ολόκληρη μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το eidisis.gr.

Τα ΚΕΠ στο δήμο Παιονίας θα λειτουργούν από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου ως εξής:

Λόγω του νέου καιρικού συστήματος, με την ονομασία «Μπράλλος», με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνει στους πολίτες έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, για προσοχή στις δραστηριότητές τους και για τήρηση των οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Με την παραλαβή  δύο (2) καινούργιων  απορριμματοφόρων, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση  εκσυγχρονισμού του στόλου των οχημάτων του δήμου Παιονίας.  Μέχρι τώρα  είχαν παραληφθεί  τέσσερα (4) ημιφορτηγά , δύο (2)  ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένα (1) σάρωθρο και  δύο (2)  μηχανήματα έργου.