Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 3:06:12 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 20:40

Και εγένετο Δοϊράνη μπιτς!

Συντάκτης: Eidisis.gr

Οι παλιοί αναπολούν τις μέρες που η Δοϊράνη ήταν εκεί στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 κάπως σαν το Πευκοχώρι και τη Σάρτη. Να γεμίζουν οι παραλίες της από ηλιοκαμένους- είχε και τότε καύσωνες- που έβρισκαν στα δροσερά νερά της καταφύγιο και αναψυχή.
Κι ύστερα ήρθαν τα χρόνια της αφάνειας. Και της λειψυδρίας. Τα νερά κίνησαν να βρουν το κέντρο της λίμνης. Αποσύρθηκαν εκατοντάδες μέτρα και η σφύζουσα από λουόμενους παραλία μεταβλήθηκε σε δάσος.

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων εγγραφής στον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Συνολικά υποβλήθηκαν 147 αιτήσεις σε ότι αφορά τα νήπια οι οποίες και έγιναν πλήρως αποδεκτές.

Ως προς τις εγγραφές στα βρέφη υποβλήθηκαν 89 αιτήσεις από τις οποίες έγιναν αποδεκτές με κριτήρια μοριοδότησης οι 54. Έχει καλυφθεί πάνω από το 60% των αιτήσεων εγγραφής, με πρόβλεψη για την περίπτωση μη προσέλευσης βρέφους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, την κάλυψη της κενής θέσης από το επιλαχόν.

Οι λίστες με τα ονόματα των γονέων, τα νήπια και τα βρέφη των οποίων γίνονται δεκτά στους δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς (www.e-kilkis.gr). 

Για την εξυπηρέτηση των επιλαχόντων και των γονέων που τα βρέφη τους δεν έχουν γίνει δεκτά στο Νομικό Πρόσωπο, προτείνεται από το Δήμο να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στις μονάδες προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ. Οι αιτήσεις κατατίθενται στην διαθέσιμη εφαρμογή της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων) με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για το νέο σχολικό έτος βρίσκονται σε ισχύ τα υποστηρικτικά κοινωνικά μέτρα του Δήμου Κιλκίς για τις πολύτεκνες, τρίτεκνες οικογένειες, για τα ΑμεΑ και για τις οικογένειες με εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ που έχουν πλήρη απαλλαγή από την καταβολή των τροφείων.  Πλην των παραπάνω εξαιρέσεων, τα τροφεία στους δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς είναι μειωμένα κατά 75%.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-7-2021)

Θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως κλιματιζόμενος χώρος το Β' ΚΑΠΗ αυτό το Σαββατοκύριακο και αρχές της ερχόμενης εβδομάδας μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου από τις 9:00 έως τις 20:00 για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω του παρατεταμένου καύσωνα.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με αντικείμενο την ίδρυση Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες, που αποσκοπεί στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας.

Με κεντρικό σύνθημα ''Εμβολιάζομαι Τώρα'' ο Δήμος Κιλκίς κορυφώνει την ενημερωτική του εκστρατεία για την προώθηση των εμβολιασμών στα διοικητικά του όρια.

Αφίσες, φέιγ βολάν, ενημερωτικό έντυπο και διαφημιστικά σποτ συνθέτουν την καμπάνια του προαιρετικού εμβολιασμού την οποία στηρίζουν με τη συμμετοχή τους ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Εμπορικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς.

Ο Δήμος Κιλκίς διαθέτει κλιματιζόμενο χώρο στο Β’ ΚΑΠΗ (οδός Βυζαντίου 2) για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για φιλοξενία του κοινού από αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου έως την Παρασκευή 30 Ιουλίου από τις 9:00 έως τις 20:00.

Η βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στην κάλυψη ζωτικών αναγκών των Κοινοτήτων με αντανάκλαση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών υπογραμμίστηκε στη σημερινή επικοινωνία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη με τους Κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Χέρσου.

Την πορεία των προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέτασαν σε συνάντησή τους ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) Πλάτων Μαρλαφέκας.

Την κινητοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) στο κρίσιμο ζήτημα της στελεχιακής αποδυνάμωσης των Δήμων, που διευκολύνεται από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, ζήτησε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του οργάνου

ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ.