Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 3:51:23 πμ

Αυτοδιοίκηση

Ονειρεμένη η στιγμή των χριστουγεννιάτικων δώρων και αυτή την έζησαν τα παιδιά που φοιτούν στους Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς.

Ο Δήμος Κιλκίς και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών Νίκος Στανημερόπουλος  χάρισαν πλατιά χαμόγελα στους μικρούς συνδημότες μας με όμορφα και χρηστικά δώρα, λίγο πριν κλείσουν για τις γιορτές οι δομές προσχολικής αγωγής.

Στις γιορταστικές εκδηλώσεις των προσχολικών μονάδων μαζί με τις Διευθύντριες και τις εκπαιδευτικούς  ήταν και ο Αϊ – Βασίλης, που μοίρασε τα δώρα περιτριγυρισμένος από τους τρισευτυχισμένους δωρεοδόχους του!

Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιήσει επιτόπια ενημέρωση την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις:

·         10:30 π.μ.  στον Πολιτιστικό Σύλλογο στο Δροσάτο

·         12:00 μ.μ.  στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σ.Σ. Μουριών.

Τακτική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας, στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, την 17η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 14:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

Άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα. Το δεύτερο μόλις σε λίγες μέρες. Αυτοκίνητο «έπεσε» στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου στο Δήμο του Ξυλοκάστρου την ώρα που γινόταν αποκομιδή με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο μιας συναδέλφου μας.

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης,  συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Αθανάσιο Τζούρτζο, Μαρία Παλάνη και Ευάγγελο Νίτση, επισκέφτηκαν θεσμικούς φορείς που εδρεύουν στη Γουμένισσα,  προκειμένου να ευχηθούν για το νέο έτος και να ενημερωθούν για θέματα που  αφορούν τη λειτουργία και τις δράσεις των φορέων.

Με έκπληξη είδαμε, παραμονή Χριστουγέννων, την δημοτική αρχή να επαίρεται για τα «γεύματα αγάπης» σε ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους που μένουν σε χωριά του δήμου Παιονίας. Μόνο που η μεταφορά των εορταστικών γευμάτων έγινε σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της διοίκησης «από τους υπαλλήλους του Νομικού Προσώπου Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’», οι οποίοι συνδράμουν στην προσπάθεια του δήμου Παιονίας.

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλους τους οικισμούς κατά 50%, πλην της πόλης και της ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου, πρότεινε στο Υπουργείο Οικονομικών ο Δήμος Κιλκίς προκειμένου να διαμορφωθεί μια δίκαιη όσο και ορθολογική ρύθμιση για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας.

Ειδική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 25 Ιανουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, με μοναδικό θέμα Η/Δ τον Απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2022.

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη ανανεώνεται η θητεία των εννέα Αντιδημάρχων του Δήμου Κιλκίς έως τη λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου, στις 31.12.2023 και τους ανατίθενται αρμοδιότητες που απορρέουν από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει επιτόπια ενημέρωση την Τρίτη 10/01/2023, 10:30 π.μ.,  στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου.