Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 12:35:31 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο κείμενο διαμαρτυρίας του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, που ψέγει την διοίκηση του δήμου και εμένα ως δήμαρχο διότι ο δήμος Παιονίας  απουσιάζει από την χρηματοδότηση που έλαβαν τα νησιά του  ανατολικού Αιγαίου με την απόφαση με αριθμό 15785 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αρ. φύλλου 5722 στις 24/12/2020.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (6-2-2016)

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 19:49

Παρουσιάστηκε η μελέτη του δρόμου Γουμένισσας – Ευρωπού

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης κάλεσε στο πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας τους εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ) προκειμένου να ενημερώσουν τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Γουμένισσας και Ευρωπού και τους δημοτικούς συμβούλους των δύο δημοτικών ενοτήτων για την πρόοδο της μελέτης και της ωρίμανσης του έργου «Βελτίωση Αγροτικής οδού Γουμένισσας – Ευρωπού δήμου Παιονίας» που η διοίκηση θα υποβάλλει προς έγκριση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Όπως έχουμε ήδη αναφερθεί, λόγω του γεγονότος ότι τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονται μονάχα διά περιφοράς, τα θέματα που λαμβάνουν χώρα στην ημερήσια διάταξη του κάθε Δ.Σ. δεν γίνονται γνωστά και γι αυτό αναγκαζόμαστε να γνωστοποιούμε τις θέσεις μας μέσω του τύπου είτε αυτός είναι ηλεκτρονικός είτε έντυπος.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ασφαλτόστρωσης που είχε προκηρύξει για την περιοχή της Παιονίας η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, συνεχίζοντας έτσι τις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και βελτιώσεις σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Κιλκίς.

Εκατόν δεκαεπτά εκθέτες θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου. Η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει με τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποτροπή διασποράς του Covid -19, ήτοι με τη διατήρηση απόστασης πέντε μέτρων (5 μ.) μεταξύ των πάγκων των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, την τήρηση απόστασης ενάμισυ μέτρου (1,5 μ.) μεταξύ των ατόμων που κινούνται στους χώρους της λαϊκής και την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας. 

Από το 2018 που ξεκίνησε σε όλη την χώρα η αναδιοργάνωση  των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, άρχισαν να  κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα υποκαταστήματα που υπήρχαν στο Πολύκαστρο. 

Στο πρώτο φύλλο της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, μετά την καλοκαιρινή μας άδεια, την Τρίτη 18 Αυγούστου, είχαμε δημοσιεύσει την εκτενή ανακοίνωση της παράταξης "Συμμετέχω", με τίτλο: Αλλοπρόσαλλη η πολιτική του δήμου Κιλκίς στις εγκρίσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων των επιχειρήσεων, όσον αφορά την επένδυση στα όρια της ΒΙΠΕ Κιλκίς, έχοντας και πρωτοσέλιδη αναφορά.

Εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού παρέδωσε σήμερα στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, που έλαβε χώρα στις 20 Αυγούστου 2020, η παράταξή μας καταψήφισε το 4ο θέμα, με τίτλο «Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων  της εταιρείας με την επωνυμία « INWASTE A.E.», με περιβαλλοντική ταυτότητα ΠΕΤ 1909182824,  που προτείνεται να λειτουργήσει στα αγροτεμάχια 960, 961 και 962 του αγροκτήματος Σταυροχωρίου, Δήμου Κιλκίς,  Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (αποτελεί έργο υποκατηγορίας Α2 της 4ης ομάδας έργων και δραστηριοτήτων – Συστήματα περιβαλλοντικών υποδομών)».