Αυτοδιοίκηση
Ο δικηγόρος Δημ. Κυριακίδης πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΟ δικηγόρος Δημήτρης Κυριακίδης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς κατά τις δημαιρεσίες της 5ης Μαρτίου 2017, μετά από πρόταση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.
Στο νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς για τα επόμενα 2,5 χρόνια εκτός του κ. Κυριακίδη αντιπρόεδρος θα είναι ο δικηγόρος Θέμης Ανθρακίδης, από την παράταξη του Παύλου Τονικίδη, ενώ γραμματέας επανεκλέχτηκε η κα Αντωνιάδου από την παράταξη της κας Ρούσσου.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο μέχρι χθες πρόεδρος, Γιάννης Τσογγίδης, ενώ τις διαδικασίες εκλογής κράτησε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, Θεόδωρος Βαφειάδης.
Είναι απλό: Να εποικοινωνήσουμε με την Μόρια για να μάθουμε τον τρόπο
Συντάκτης: Eidisis.grΚριτική στη διοίκηση του δήμου για αδυναμία της στην προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών με αφορμή το προσφυγικό και το εκκρεμές αίτημα αποζημιώσεων ασκεί ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας Κώστας Σιωνίδης.
Ο κ. Σιωνίδης επικαλείται την τελευταία εξέλιξη με την έγκριση αποζημιώσεων σε κατοίκους της Μόριας του ν. Λέσβου για καταστροφές περιουσιών τους από τους εκεί πρόσφυγες για να καταγράψει την αδυναμία της διοίκησης του δήμου Παιονίας να βρει παρόμοιο τρόπο.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Σιωνίδη έχει ως εξής:
Ο Δήμος Παιονίας όπως κάθε χρόνο διοργανώνει και φέτος ειδική εκδήλωση βράβευσης διακεκριμένων προσώπων, φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων με τίτλο «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» ΠΑΙΟΝΙΑ 2017».
Δημότες, εθελοντές, νέοι, σύλλογοι πολιτιστικοί και αθλητικοί, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, πρόσωπα που διακρίθηκαν μέσα στο 2016 και με τις δραστηριότητες τους έκαναν γνωστή και περήφανη την Παιονία εντός και εκτός συνόρων, θα βραβευθούν για το έργο τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.
Αναλυτικά οι αρμοδιότητες όλων των αντιδημάρχων Κιλκίς και Παιονίας
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ δημοσιεύθηκαν σήμερα οι αποφάσεις των δημάρχων Κιλκίς και Παιονίας για τους ορισμούς των αντιδημάρχων και τις αρμοδιότητές τους. Αναλυτικά λοιπόν έχουμε για τους δυο δήμους:
Ορισμό νέων αντιδημάρχων έχουμε στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας, με ισορροπημένες αλλαγές από την πλευρά του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, αλλά ευρείες αλλαγές από το δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη.
Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού των ΕΙΔΗΣΕΩΝ οι αποφάσεις των δυο δημάρχων έχουν ως εξής:
Γκουντενούδης προς ΥΠΟΙΚ: Σταματήστε την άδικη υπερφορολόγηση των χωριών
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο με την οποία τον καλεί να προβεί σε διόρθωση της λανθασμένης επιβολής τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ σε επαγγελματίες του Δήμου, καθώς συγχέεται από το υπουργείο η έννοια του χωριού που αναφέρει η νομοθεσία για το τέλος (επιβάλλεται σε χωριά μέχρι 500 κατοίκους), με αυτήν της Τοπικής Κοινότητας (η οποία όμως περιλαμβάνει περισσότερα χωριά και ως εκ τούτου ο συνολικός πληθυσμός υπερβαίνει τους 500).
Τσογγίδης και Βαφειάδης απαντούν για τις σημαίες
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, Γιάννη Τσογγίδη, και τον πρώην αντιδήμαρχο Κιλκίς, Θεόδωρο Βαφειάδη, λάβαμε τις ακόλουθες απαντήσεις, όσον αφορά σχόλιο για την καταψήφιση πρότασης αγοράς ελληνικών σημαιών από το δήμο Κιλκίς στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, θέμα που είχε εισηγηθεί ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Τσαντάκης:
Οι στρατιωτικοί της Π.Ε. Κιλκίς επισκέφθηκαν τον κ. Δήμαρχο
Συντάκτης: Eidisis.grΑντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς συναντήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, με το Δήμαρχο Κιλκίς, κ. Δημήτριο Σισμανίδη σε ένα πολύ καλό και εγκάρδιο κλίμα, τον οποίο και ενημέρωσε για τους σκοπούς, τα μέσα λειτουργίας και τους στόχους του σωματείου.
Δόθηκαν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές για μια αμφίδρομη επικοινωνία, προκειμένου να αναδεικνύονται και να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα όποια προβλήματα των στρατιωτικών που διαμένουν στον Δήμο Κιλκίς, με την υποστήριξη και βοήθεια της τοπικής αρχής.
Παζαρτζικλής: “Ο πάντα αναρμόδιος δήμαρχος”
Συντάκτης: Eidisis.grΛυπάμαι εξαιρετικά διότι είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω την παγιωμένη πλέον αντίληψη που επικρατεί στους δημότες μας: Το Κιλκίς δεν έχει φωνή στα κέντρα αποφάσεων.
Απο τη θέση αυτή απέφυγα συστηματικά να ασχοληθώ με ζητήματα καθημερινής διαχείρισης. Για τα θέματα αυτά ,πιστεύω, υπάρχουν οι αντιδήμαρχοι και άλλος καλύτερα, άλλος χειρότερα προσπάθησαν να φέρουν σε πέρας το έργο τους. Η όποια κριτική λοιπόν αφορά κυρίως τον συντονισμό τους που θα μπορούσε να είναι αποδοτικότερος σε θέματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, το νερό, πλατείες κ.ο.κ.
Καταγγέλλω την σκαιότατη συμπεριφορά του Δημάρχου Κιλκίς Σισμανίδη κατά του προσώπου μου στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 20.02.2017. Και ως φυσικό πρόσωπο δε μπορούν να με αγγίξουν οι αθλιότητες που διέπραξε σε βάρος μου, διότι είναι ολίγιστος απέναντί μου, αλλά δεν σεβάστηκε στοιχειωδώς το θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλωστε η χαμηλή κουλτούρα του είναι τέτοια που δε σέβεται τίποτε και κανένα. Αν σεβόταν το παραμικρό άλλωστε δε θα κάπνιζε μέσα στο Δημαρχιακό μέγαρο, όταν ο Νόμος το απαγορεύει ρητώς. Αναφέρω ως παράδειγμα αυτό ως το πιο απλό !