Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 11:03:54 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 20:34

Η απουσία του Βασίλη από τους διακριθέντες

Συντάκτης:

«Ακρίτας όντας έλαμνεν  ση μάκρο χωραφέαν, επέγνεν κι έρτουν κι έλαμνεν τη μερα πέντε αυλάκια επήεν κι έρθεν κι έσπειρεν εννέα κότα(ε) σπόρον…»
Στον παραπάνω δημώδη ακριτικό στίχο του Πόντου ο Διγενής Ακρίτας παρουσιάζεται να οργώνει και να σπέρνει.
Κάτι ανάλογο σαν άλλος Ακρίτας κάνει εδώ και σαράντα χρόνια, ένας συμπολίτης μας. Όχι, αυτός δεν είναι γεωργός, αυτός οργώνει το χωράφι της ζωής και για σπόρο έχει την προσφορά και τον εθελοντισμό.

Παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων στην “ΚΑΠΝΙΚΗ Μιχαηλίδης”  επιχειρεί ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης. Η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες ενώ και το εργασαικό τους μέλλον είναι άδηλο.

Όταν, ως Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας  κάναμε πέρυσι την πρώτη μας συνεστίαση, καλέσαμε του εν ενεργεία συναδέλφους μας των ΟΤΑ τιμής ένεκεν και παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων δεν σκέφθηκε να καλέσει τους συνταξιούχους απόμαχους της δουλειάς στην κοπή της πίττας τους και τη συνεστίαση, που ως εργαζόμενοι  που πρόσφεραν στους δημότες του Κιλκίς και κάποιοι από αυτούς πολλά στο Σύλλογο.
Όχι μπρε «για να φάμε τσάπα», αλλά να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να ενώσουμε τις φωνές και τον αγώνα για την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας διαχρονικά. Δεν πειράζει, ας είναι καλά…

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 20:00

Τιμήθηκαν όσοι, έργω, τιμούν την Παιονία

Συντάκτης:

Την Κυριακή 5 Μαρτίου έλαβε χώρα η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση βράβευσης διακεκριμένων προσώπων, συλλόγων και επιχειρήσεων του Δήμου Παιονίας που με την πράξη τους και την πρακτική τους έκαναν γνωστό το Δήμο πέρα από τα στενά διοικητικά του όρια αλλά και πέρα από τα όρια της πατρίδος μας.

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 19:58

Τονικίδης κατά Σισμανίδη

Συντάκτης:

Σε όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που ανέλαβαν ή συνεχίζουν σε θέσεις ευθύνης μετά τις πρόσφατες δημαιρεσίες, τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο τους.
Η Δημοτική Αρχή μετά από δυόμιση χρόνια αδράνειας και ουσιαστικής απραξίας είναι  καιρός να σχεδιάσει ένα ξεκίνημα για το καλό των δημοτών .Έστω και μέσα από Διοικητικά σχήματα ισορροπιών ,παλινδρομήσεων και εσωπαραταξιακών διενέξεων. Είναι καιρός να αναλωθούν όλες οι δυνάμεις για κάτι στοιχειωδώς σημαντικό στο Δήμο Κιλκίς.


Ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος επανεξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας στις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ο δικηγόρος Δημήτρης Κυριακίδης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς κατά τις δημαιρεσίες της 5ης Μαρτίου 2017, μετά από πρόταση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.

Στο νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς για τα επόμενα 2,5 χρόνια εκτός του κ. Κυριακίδη αντιπρόεδρος θα είναι ο δικηγόρος Θέμης Ανθρακίδης, από την παράταξη του Παύλου Τονικίδη, ενώ γραμματέας επανεκλέχτηκε η κα Αντωνιάδου από την παράταξη της κας Ρούσσου.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Κυριακίδης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς κατά τις δημαιρεσίες της 5ης Μαρτίου 2017, μετά από πρόταση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.

Στο νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς για τα επόμενα 2,5 χρόνια εκτός του κ. Κυριακίδη αντιπρόεδρος θα είναι ο δικηγόρος Θέμης Ανθρακίδης, από την παράταξη του Παύλου Τονικίδη, ενώ γραμματέας επανεκλέχτηκε η κα Αντωνιάδου από την παράταξη της κας Ρούσσου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο μέχρι χθες πρόεδρος, Γιάννης Τσογγίδης, ενώ τις διαδικασίες εκλογής κράτησε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, Θεόδωρος Βαφειάδης.

Κριτική στη διοίκηση του δήμου για αδυναμία της στην προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών με αφορμή το προσφυγικό και το εκκρεμές αίτημα αποζημιώσεων ασκεί ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας Κώστας Σιωνίδης.
Ο κ. Σιωνίδης επικαλείται την τελευταία εξέλιξη με την έγκριση αποζημιώσεων σε κατοίκους της Μόριας του ν. Λέσβου για καταστροφές περιουσιών τους από τους εκεί πρόσφυγες για να καταγράψει την αδυναμία της διοίκησης του δήμου Παιονίας να βρει παρόμοιο τρόπο.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Σιωνίδη έχει ως εξής:

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 20:22

«ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» από Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Ο Δήμος Παιονίας όπως κάθε χρόνο διοργανώνει και φέτος ειδική εκδήλωση βράβευσης διακεκριμένων προσώπων, φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων με τίτλο «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» ΠΑΙΟΝΙΑ 2017».
Δημότες, εθελοντές, νέοι, σύλλογοι πολιτιστικοί και αθλητικοί, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, πρόσωπα που διακρίθηκαν μέσα στο 2016 και με τις δραστηριότητες τους έκαναν γνωστή και περήφανη την Παιονία εντός και εκτός συνόρων, θα βραβευθούν για το έργο τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.