Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021, 5:11:32 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 22:59

Σιωνίδης: Να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε

Συντάκτης:

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή γύρω από την Ειδομένη και κατά μήκος του Αξιού ''προειδοποιούσε'' για το ανεξέλεγκτο επακόλουθο. Αυτό, φυσικά, αφορά την εμφάνιση ανθρώπων από το πουθενά, οι οποίοι περνώντας από τα γύρω χωράφια ήπλιζαν να διασχίσουν τα χερσαία σύνορα. Η σποραδικότητα των περιπτώσεων πύκνωνε συνεχώς καθώς και τα δελτία της Αστυνομίας για συλλήψεις διακινητών των λαθρομεταναστών.

Από τη Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώθηκαν τα αναθεωρημένα αποτελέσματα του νόμιμου πληθυσμού της χώρας, όπως προέκυψαν από την απογραφή που διενεργήθηκε από 10-25 Μαίου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαίου 2011, τα οποία και παρουσιάζουν σήμερα οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 21:01

Νοικοκύρεμα ή απραξία;

Συντάκτης:

Η κατά πλειοψηφία έγκριση του ισολογισμού- απολογισμού έτους 2015 του Δήμου Κιλκίς έδωσε την αφορμή να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους η διοίκηση με την αντιπολίτευση.
Ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης απέδωσε στο πνεύμα νοικοκυροσύνης που διέπει την υπ’ αυτόν διοίκηση το απόθεμα άνω των 10 εκατ. ευρώ που διαθέτει στο 2016 ο δήμος και καταγράφεται στον ισολογισμό του 2015. Δεν είναι κακό , όπως λένε κάποιοι. Ούτε δημιουργήθηκε ξαφνικά. Το πιο εύκολο είναι να δημιουργείς ελλείμματα. Επιδεικνύουμε σεβασμό στο δημόσιο χρήμα κι έτσι θα συνεχίσουμε. Αν όλοι στην Ελλάδα είχαν τα οικονομικά αποτελέσματα του δήμου Κιλκίς, δεν θα υπήρχε κρίση!  τόνισε.

Με όλες τις δέουσες τιμές και την αρμόζουσα για την ιδιαίτερη ιστορική βαρύτητα με την οποία είναι φορτισμένη η επέτειος αυτή, τελέσθηκε την Κυριακή που μας πέρασε (03/10/2016) εκδήλωση για τα 98 έτη από την διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου.

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 20:39

O Γκουντενούδης απαντά στις αιχμές Σιωνίδη

Συντάκτης:

Κύριε διευθυντά,
Με έκπληξη ανέγνωσα στο φύλλο της εφημερίδος σας («ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς» - Σάββατο 1 Οκτωβρίου) άρθρο με τις δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτευτικής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας κ. Σιωνίδη, εν είδει προεκλογικής ομιλίας για ενημέρωση των αναγνωστών σας.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, εισηγήθηκε την έγκριση της αποδοχής της έκτακτης χρηματοδότησης των 100.000 ευρώ που ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών για την ενίσχυση του Δήμου.

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 19:59

Δήμος Κιλκίς: Φρενάρει έργα η κυβέρνηση

Συντάκτης:

Σοβαρά προβλήματα  στον προγραμματισμό των έργων του Δήμου Κιλκίς και στην ίδια τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και εν γένει των υπηρεσιών του Δημοσίου επιφέρει ο νέος Νόμος 4412/16 που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 20:01

Αιχμές Σιωνίδη κατά Γκουντενούδη

Συντάκτης:

Κύριε Δήμαρχε,
Σε ολόκληρη την αυτοδιοικητική μου πορεία  ανεξάρτητα από το αν ήμουν μέλος της διοίκησης ή της αντιπολίτευσης, προσπάθησα να προστατεύσω και να προάγω τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Θεωρούσα και θεωρώ το Δημοτικό Συμβούλιο σαν το κυρίαρχο χώρο παραγωγής πολιτικής και μοναδικό ανάχωμα δημοκρατίας ,ελέγχου και προστασίας των δημοτών μας.

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 19:59

Επαφές Χρ. Γκουντενούδη

Συντάκτης:

O Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η οποία είχε ως θέμα την απόπειρα της κυβέρνησης, μέσω μιας απαράδεκτης μεθόδευσης, να θεσμοθετήσει εντεταλμένους «τοποτηρητές» στους δήμους.

Την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 6.339 θέσεις, 8μηνης απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς.