Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 1:31:59 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 20:58

Ανοιχτή επιστολή στο δήμαρχο Κιλκίς

Συντάκτης:

Κύριε Δήμαρχε,
Σας επαναποστέλλω την ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στο φύλλο  της έγκριτης εφημερίδας των «Ειδήσεων» της 31.05.17, χωρίς να μπείτε στον κόπο να απαντήσετε, ως οφείλατε. Αυτό σημαίνει είτε πλήρη αδιαφορία στα κοινά του Δήμου σας-επιβεβαιώνοντας τις επισημάνσεις της επιστολής-ή ακόμη χειρότερα απρέπεια και μικρότητα προς δημότες που έχουν το θάρρος να επισημαίνουν τις παραλείψεις σας.

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 20:17

Σισμανίδης: Δεν απεντάξαμε την 21η Ιουνίου

Συντάκτης:

Η έγκριση των οικονομικών αποτελεσμάτων των νομικών προσώπων του δήμου εξήχε στα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Και πέρασαν όλα κατά πλειοψηφία με τον κ. Κώστα Ζώτο εκ μέρους της μείζονος μειοψηφία- απουσίαζαν όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης πλην του ιδίου και του κ. Θέμη Ανθρακίδη- να ζητά εξηγήσεις γιατί δεν κατατέθηκε και το πόρισμα του ελέγχου του ορκωτού λογιστή.

Σε σειρά εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Αξιού, προκειμένου να διατηρούνται τα υδραυλικά χαρακτηριστικά του, δηλαδή να συνεχίσει να θωρακίζεται αντιπλημμυρικά, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διαθέτοντας 1 εκ. ευρώ.

Καθυστέρησαν κοντά δυο χρόνια αλλά τουλάχιστον ήρθαν. Στις αποζημιώσεις των πληγέντων καλλιεργητών - δημοτών της Παιονίας από το προσφυγικό κύμα αναφερόμαστε που είχε αίσιο τέλος. Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενέκρινε με απόφασή του (17 Νοεμβρίου, αρ. πρωτ. 39074) την χρηματοδότηση του Δήμου Παιονίας με 222.303,24 ευρώ υπέρ 65 δημοτών.

Τις αποφάσεις με τις οποίες εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών κάλυψης συνολικά 8.845 μόνιμων θέσεων εργασίας σε δήμους, καθώς και σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων, για ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες (καθαριότητα και άλλες), υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, οι οποίοι συνιστούν την Επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006.

Συνέρχεται σε Tακτική Συνεδρίαση το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κιλκίς, στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 29 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:
Θέμα 1ο Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων (Ισολογισμός, Λογαριασμός Αποτελεσμάτων Χρήσης, Πίνακας Διάθεσης Αποτελεσμάτων, Κατάσταση Λογαριασμού Γενικής Εκμετάλλευσης, Προσάρτημα Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσης) οικονομικού έτους 2015, του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου Κιλκίς με την επωνυμία: "ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΙΛΚΙΣ - Κ.Δ.Ε.Κ. - ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ".

Η 25η Νοεμβρίου, αναγνωρισμένη παγκοσμίως ως ημέρα κατά της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, έρχεται να θυμίσει στον πολιτισμένο κόσμο τα δεινά που εξακολουθούν να υφίστανται εκατομμύρια γυναίκες από την άσκηση σε βάρος τους μίας ωμής, και σε πολλές περιπτώσεις συγκεκαλυμμένης, βίας. Το πολύμορφο τέρας αυτής της αποκρουστικής συμπεριφοράς απλώνει τα πλοκάμια του, με τη σωματική και σεξουαλική βία ενώ πληθαίνουν και τα άυλα σημάδια της που ως εγχάρακτη απειλή εντυπώνονται σκληρά στη γυναικεία ψυχή μέσω της ψυχολογικής και λεκτικής βίας.

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 20:53

Προσλήψεις μουσικών στον Δήμο Παιονίας Ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παιονίας ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά δύο (2) άτομα για την απρόσκοπτη λειτουργία της, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, για την παροχή έργου στους τομείς Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης Τμημάτων- Μουσικής και Φιλαρμονικής, ως εξής:

Θα αποδειχθεί η 22η Δεκεμβρίου, τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα,  ως η ημερομηνία που θα σημάνει την ανάσταση του Αναψυκτηρίου Κιλκίς;  Θα το γνωρίζουμε σε λίγες εβδομάδες και πάντως μετά την ανάδειξη νέου εκμισθωτή καθώς η διοίκηση του Δήμου Κιλκίς προκήρυξε "πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία" που θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 21:00

Ταφόπλακα στο πλανόδιο εμπόριο παραγωγών

Συντάκτης:

Γράφει ο ΠΕΝΤΖΕΡΕΤΖΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ  Α.Π.Θ, ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ. μ

 

Τέλος εποχής για το  πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή.
Το άρθρο 46 παρ. 2β αναφέρει χαρακτηριστικά << δεν επιτρέπεται η άσκηση πλανοδίου εμπορίου σε δημοτικές κοινότητες με  μόνιμο πληθυσμό άνω των πέντε χιλιάδων κατοίκων>>.
Αναρωτάτε κανείς εύλογα: